Gerechtsgebouw Hasselt
Volledig scherm
Gerechtsgebouw Hasselt © Borgerhoff

1 jaar cel voor Nederlandse drugrunner die tegen de lamp loopt in Hasselt

Een 33-jarige man uit het Nederlandse Kerkrade is in snelrecht veroordeeld tot één jaar cel en een boete van 8.000 euro nadat hij op 5 juni werd betrapt op het bezit, de invoer en de verkoop van heroïne in Hasselt. 

 1. Organisator Extrema Outdoor aangeslagen na dood van bezoeker: “Nieuws sloeg in als een bom”
  Houthalen-Helchteren

  Organisa­tor Extrema Outdoor aangesla­gen na dood van bezoeker: “Nieuws sloeg in als een bom”

  De eerste avond van dancefestival Extrema Outdoor had een bevrijdingsfeest moeten worden, maar sloeg uiteindelijk om in een nachtmerrie. Een feestende vijftiger uit Nederland werd rond 9 uur ‘s avonds onwel op het festivalterrein en overleed later op de avond in het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. De organisatie van Extrema Outdoor reageert ontzet: “Onwezenlijk nieuws", klinkt het.
 2. Limburgse Futsalteams blijven verrassen: “Borgloon op kop in de klassering, Full Hasselt en Eisden Dorp op een gedeelde tweede stek”

  Limburgse Futsal­teams blijven verrassen: “Borgloon op kop in de klassering, Full Hasselt en Eisden Dorp op een gedeelde tweede stek”

  De Limburgse Futsalteams in eerste Nationale blijven verbazen. Renolim Borgloon ging Charleroi in eigen huis verslaan en blijft met het maximum van de punten de klassering aanvoeren. Full Hasselt en ZVK Eisden Dorp wonnen hun thuiswedstrijd tegen respectievelijk Proost Lierse en My-Cars Chatelet en prijken in de rangschikking op een gedeelde tweede plaats met drie punten achterstand op leider Borgloon.
 1. Lerarenopleiding Kleuteronderwijs UCLL trekt als eerste in Vlaamse hoger onderwijs mee aan de kar van de Warme Scholen
  Diepenbeek

  Lerarenop­lei­ding Kleuteron­der­wijs UCLL trekt als eerste in Vlaamse hoger onderwijs mee aan de kar van de Warme Scholen

  De UCLL-opleiding Leraar Kleuteronderwijs op campus Diepenbeek wordt samen met zes andere Vlaamse onderwijsinstellingen door het Fonds GavoorGeluk naar voren geschoven als een exemplarische ‘Warme School’. Ze is daarmee de eerste hogeronderwijsinstelling in Vlaanderen die deze titel draagt. In een zogenaamde warme school staat niet enkel kennisoverdracht centraal, maar ook sociaal-emotionele ontwikkeling.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.