De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Zaakvoerder van Harelbeekse Houtzagerij riskeert fikse boete nadat arbeider drie vingers verliest

Harelbeke/Sint-Lievens-HoutemDe zaakvoerder van de Harelbeekse Houtzagerij riskeert in de Brugse rechtbank een voorwaardelijke boete van achtduizend euro voor een arbeidsongeval waarbij een arbeider drie vingers verloor. J.V. (66) uit Sint-Lievens-Houtem vraagt net als zijn firma, die 48.000 euro boete riskeert, de vrijspraak.

 1. Gewezen politicus krijgt voorwaardelijke celstraf van 18 maanden na seksueel getinte chats met minderjarigen: “Ik ben geweldig boos op mezelf ”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Gewezen politicus krijgt voorwaarde­lij­ke celstraf van 18 maanden na seksueel getinte chats met minderjari­gen: “Ik ben geweldig boos op mezelf ”

  Een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden én een voorwaardelijke boete van 1.200 euro voor het voeren van seksueel getinte chatgesprekken met enkele minderjarigen. Dat is de uitspraak van de correctionele rechtbank voor een 51-jarige man uit Kortrijk, die politiek actief was bij Open VLD in Zuid-West-Vlaanderen. Ook moet hij zich aan enkele voorwaarden houden. Zo mag hij zich de komende 5 jaar niet verkiesbaar stellen.
 2. “19 miljoen euro achterover geslagen met onbewoond stulpje in Monaco”: West-Vlaamse ondernemer (58) veroordeeld voor grootschalige fiscale fraude
  PREMIUM
  Harelbeke/Knokke

  “19 miljoen euro achterover geslagen met onbewoond stulpje in Monaco”: West-Vlaam­se ondernemer (58) veroor­deeld voor grootscha­li­ge fiscale fraude

  Officieel stond hij ingeschreven in een studio in het mondaine Monaco, maar volgens een Brugse rechter woonde hij in werkelijkheid in Harelbeke. De West-Vlaamse houtmagnaat Philip Vlieghe (58) zou op die manier jarenlang de Belgische fiscus hebben opgelicht. Hij werd onlangs veroordeeld tot een fikse celstraf en verbeurdverklaring van 19,3 miljoen euro, maar ging intussen in beroep. “Dit is een regelrechte wraakactie van mijn ex-vriendin”, reageert hij vanuit Monaco.
 1. MIJN STAD. Souad Abihi (33) doorbreekt taboes rond psychische problemen: “Ik ben trots op de solidariteit en moed van Kortrijkzanen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  MIJN STAD. Souad Abihi (33) doorbreekt taboes rond psychische problemen: “Ik ben trots op de solidari­teit en moed van Kortrijkza­nen”

  Ze verzet bergen, Souad Abihi (33). De verpleegkundig specialist psychiatrie in het Kortrijkse ziekenhuis AZ Groeninge doorbreekt taboes met Hshoema, haar vereniging die psychische problemen bespreekbaar maakt. De events van Hshoema lokken telkens volle zalen. Verder wordt Souad vaak voor panelgesprekken rond geestelijke gezondheidszorg uitgenodigd. Ze toont ons haar Kortrijk. “Deze stad heeft gelukkig heel veel plekken waar iedereen welkom is én je een warm gevoel krijgt.”