De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Zaakvoerder van Harelbeekse Houtzagerij riskeert fikse boete nadat arbeider drie vingers verliest

Harelbeke/Sint-Lievens-HoutemDe zaakvoerder van de Harelbeekse Houtzagerij riskeert in de Brugse rechtbank een voorwaardelijke boete van achtduizend euro voor een arbeidsongeval waarbij een arbeider drie vingers verloor. J.V. (66) uit Sint-Lievens-Houtem vraagt net als zijn firma, die 48.000 euro boete riskeert, de vrijspraak.

 1. “19 miljoen euro achterover geslagen met onbewoond stulpje in Monaco”: West-Vlaamse ondernemer (58) veroordeeld voor grootschalige fiscale fraude
  PREMIUM
  Harelbeke/Knokke

  “19 miljoen euro achterover geslagen met onbewoond stulpje in Monaco”: West-Vlaam­se ondernemer (58) veroor­deeld voor grootscha­li­ge fiscale fraude

  Officieel stond hij ingeschreven in een studio in het mondaine Monaco, maar volgens een Brugse rechter woonde hij in werkelijkheid in Harelbeke. De West-Vlaamse houtmagnaat Philip Vlieghe (58) zou op die manier jarenlang de Belgische fiscus hebben opgelicht. Hij werd onlangs veroordeeld tot een fikse celstraf en verbeurdverklaring van 19,3 miljoen euro, maar ging intussen in beroep. “Dit is een regelrechte wraakactie van mijn ex-vriendin”, reageert hij vanuit Monaco.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.