Zware industriebrand
Volledig scherm
Zware industriebrand © Alexander Haezebrouck

Zaakvoerder diepvriesgroentenbedrijf na verwoestende brand: “Een ramp, dit wens je niemand toe.”

De zaakvoerder van het getroffen diepvriesgroentenbedrijf Braecke Trading Company zat in Duitsland toen de brand ontstond. “Ik kreeg al snel foto’s en filmpjes binnen van vrienden en buurtbewoners”, vertelt zaakvoerder Pascal Braecke vanuit zijn auto onderweg naar ons land. 

 1. Krijgt mijn kind straf voor het niet dragen van een mondmasker? Hoe lost uw middelbare school het op de speelplaats op? Vijf directeurs beantwoorden vijf prangende vragen
  PREMIUM
  Kortrijk/Menen/Waregem/Wevelgem

  Krijgt mijn kind straf voor het niet dragen van een mondmasker? Hoe lost uw middelbare school het op de speel­plaats op? Vijf directeurs beantwoor­den vijf prangende vragen

  Ze hebben er nog maar eens razend drukke dagen opzitten, de directeurs in het secundair onderwijs. “We willen absoluut de scholen openhouden”, beslisten onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) en co maandagnacht. Maar is dat praktisch wel haalbaar? Is voltijds onderwijs wel mogelijk in een school met duizend of meer leerlingen? Hoe los je dat op de speelplaats op, met de mondmaskerplicht? En wat gebeurt er in de refter? We laten vijf directeurs aan het woord: van Guldensporencollege en Rhizo in Kortrijk, Sint-Joris in Menen, VTI in Waregem en het Sint-Pauluscollege in Wevelgem.
 1. Overvallers spuiten uitbaatster frituur Fauve product in de ogen en stelen dagrecette: “Ze lagen op de loer, zoveel is duidelijk”
  Sint-Eloois-Vijve

  Overval­lers spuiten uitbaat­ster frituur Fauve product in de ogen en stelen dagrecette: “Ze lagen op de loer, zoveel is duidelijk”

  Fauve Willems (32) uit Ronse is weer een ontgoocheling rijker. Toen de uitbaatster van frituur Fauve in Sint-Eloois-Vijve vrijdagavond na sluitingstijd huiswaarts reed, merkte ze dat er iets fout was met haar bestelwagen. Ze stopte en nam een kijkje maar werd prompt overvallen. “Al vijftien keer kreeg ik met criminaliteit te maken, in pakweg vier jaar tijd. Het mag nu stoppen.”