In het stadhuis van Harelbeke staat voortaan een werk van Kamagurka. Op de foto Peter Vyncke en burgemeester Alain Top.
Volledig scherm
In het stadhuis van Harelbeke staat voortaan een werk van Kamagurka. Op de foto Peter Vyncke en burgemeester Alain Top. © Wout Patyn

Vyncke schenkt stad kunstwerk van Kamagurka

In het stadhuis van Harelbeke staat voortaan een werk van Kamagurka. 

 1. Schepen eet maand lang elke dag takeaway om horeca te steunen: “Het was 30 keer lekker, we gaan door”
  Kortrijk

  Schepen eet maand lang elke dag takeaway om horeca te steunen: “Het was 30 keer lekker, we gaan door”

  Schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) is een man van zijn woord. Hij beloofde om een maand lang elke dag takeaway te bestellen en bezocht zeker dertig horecazaken in Kortrijk en deelgemeenten. Geef toe: er zijn minder plezante uitdagingen. “Ik denk niet dat ik al aangekomen ben”, lacht Arne Vandendriessche. Ook Het Laatste Nieuws en HLN.be lijsten alle takeaways op. Er werd via HLN al 620.000 keer naar takeaway gezocht, ook in Kortrijk.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Coronacijfers blijven beter worden in Zuid-West-Vlaanderen: “Maar het tij kan snel keren na Kerstmis en Nieuwjaar”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers blijven beter worden in Zuid-West-Vlaanderen: “Maar het tij kan snel keren na Kerstmis en Nieuwjaar”

  De curve in Zuid-West-Vlaanderen blijft dalen. De nieuwste weekcijfers van vrijdag 13 tot en met donderdag 19 november melden 769 positieve gevallen. Dat zijn er 251 minder dan het vorig gepubliceerd weekoverzicht van donderdag 5 tot en met woensdag 11 november. “Het is ongeveer met een kwart gedaald bij een week geleden. Het moet nu verder fors naar beneden. En het tij kan snel opnieuw keren, als er sommige mensen zot doen of met velen bijeenkomen in de periode van Kerstmis en Nieuwjaar”, zegt Philippe De Coene (sp.a), voorzitter van de welzijnsintercommunale W13.
 2. Tuinhier Rumbeke zet 100-jarige Margriet Dejonckheere in de bloemen
  Rumbeke/Kachtem

  Tuinhier Rumbeke zet 100-jarige Margriet Dejonckhee­re in de bloemen

  In het WZC Sint-Vincentius in Kachtem vierde Margriet Dejonckheere haar 100ste verjaardag. Margriet woonde tot begin maart nog zelfstandig. Ze werd in het woonzorgcentrum verrast op een coronaveilig verjaardagsbezoekje van Ludo D’Hoore en Ildiko Molnar, voorzitter en bestuurslid van Tuinhier Rumbeke waar ze al jarenlang trouw lid van is. Margriet haar broer, Palmer Dejonckheere, was op zijn beurt bestuurslid tot hij 10 jaar terug op 88-jarige leeftijd overleed. Margriet is en blijft een vrouw met groene vingers. De liefde voor het tuinieren deed ze op als tiener, in de tijd van stekjes geven en krijgen. Tot op hoge leeftijd verzorgde ze haar bloementuin en was telkens apetrots toen ze in de prijzen viel bij bebloemingswedstrijden. De roos is haar favoriete bloem. In de tuin werken zit er op vandaag niet meer in voor Margriet, maar de publicatie van Tuinhier verslind ze wel nog keer op keer en in het WZC heeft ze een kamer met uitzicht op ‘haar boom’.
 1. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas