De rechtbank in Kortrijk onderzocht het dossier van Alexander T.
Volledig scherm
De rechtbank in Kortrijk onderzocht het dossier van Alexander T. © LSI

Vrouw biedt bedelende man maaltijd aan, hij gaat ervandoor met gsm en 70 euro

HarelbekeEen 35-jarige man uit Harelbeke riskeert twee jaar cel voor feiten van afpersing en diefstallen. Zo bedelde hij afgelopen zomer bij een vrouw op straat om eten. Zij nodigde hem uit om bij haar een maaltijd te eten. Hij ging er uiteindelijk vandoor met haar gsm en 70 euro.

 1. Harelbeke Schlagert keert terug naar CC Het Spoor, ook al betekent dat ‘rem’ op aantal feestvierders: “Na deze editie denken we na over onze toekomst”
  harelbeke

  Harelbeke Schlagert keert terug naar CC Het Spoor, ook al betekent dat ‘rem’ op aantal feestvier­ders: “Na deze editie denken we na over onze toekomst”

  Harelbeke Schlagert keert terug naar CC Het Spoor in Harelbeke. Een zaal die eigenlijk te klein is voor de ambities van de organisatie, maar een feesttent opbouwen op de markt zoals de vorige editie, is financieel niet haalbaar. “Na de volgende editie bekijken we waar we ons Schlagerevent de komende jaren willen organiseren”, zegt voorzitter Christophe Rommens.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.