Keita Losene, vriend van Miss België Kedist Deltour, is wereldkampioen MMA.
Volledig scherm
PREMIUM
Keita Losene, vriend van Miss België Kedist Deltour, is wereldkampioen MMA. © Jaouad El Maimouni/JLM Photographics

Vriend Miss België in cel na veroordeling uit verleden: “Jaren niets meer over gehoord en nu plots aangehouden”

Kortrijk/HarelbekeDe vriend van huidig Miss België Kedist Deltour (24) zit in de cel. Bij een controle in Heule (Kortrijk) is Losene Keita (23) woensdagavond door de politie opgepakt en opgesloten omdat er nog een vroegere celstraf van 5 maanden voor zijn betrokkenheid bij straatgevechten openstond en hij al jaren geen vast adres in België heeft. “Verschrikkelijk, hij hoorde sinds 2016 niets meer van die zaak en plots wordt hij daarvoor opgepakt”, reageert zijn advocaat Thomas Vandemeulebroucke. Miss België heeft vertrouwen dat haar vriend snel terug thuis zal zijn. “Keita is al vijf jaar op het rechte pad”, reageert ze. 

 1. Kortrijk krijgt met The Fly weer discotheek: “De iets ouderen onder ons kunnen eindelijk weer ‘clubben’”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijk krijgt met The Fly weer discotheek: “De iets ouderen onder ons kunnen eindelijk weer ‘clubben’”

  Goed nieuws voor (vooral) dertigers, veertigers en vijftigers onder ons, die snakken naar meer variatie in het Kortrijkse nachtleven. Op vrijdag 21 oktober opent met The Fly eindelijk weer een discotheek, op de site van de vroegere raamfabriek Vlieghe. “We zetten vooral in op retro, met bekende én lokale deejays”, zeggen uitbaters David Desrousseaux en Hannes Catanzaro.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 3. Tot 25 maanden effectieve celstraf voor inbraak als vergelding binnen drugsmilieu
  Kortrijk/Harelbeke/Wevelgem/Anzegem

  Tot 25 maanden effectieve celstraf voor inbraak als vergelding binnen drugsmili­eu

  “Een vergeldingsactie binnen het drugsmilieu omdat de bewoner zijn beloftes niet was nagekomen.” Een 25-jarige jongeman uit Anzegem gaf voor de rechtbank in Kortrijk toe waarom er in de nacht van 4 op 5 september 2021 in een studentenkot in de Sint-Denijsestraat in Kortrijk was ingebroken. Net als 2 kompanen kreeg hij dinsdag een effectieve celstraf van 25 maanden.