Zicht op de groenere Centrumbrug, met rechts de nieuwe fiets- en voetgangersverbinding, die als 'brugpark' wordt ingericht>.
Volledig scherm
Zicht op de groenere Centrumbrug, met rechts de nieuwe fiets- en voetgangersverbinding, die als 'brugpark' wordt ingericht>. © rv

Vlaamse subsidies voor onthardingsprojecten in Harelbeke, Menen en Izegem

Harelbeke / Menen / IzegemUit info die Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V) opvroeg bij Omgevingsminister Demir (N-VA) blijkt dat verschillende gemeentes in onze streek aan onthardingsprojecten werken, waarbij beton wijkt voor groen.

 1. Dubbel zoveel boetes door gsm-gebruik op de fiets in West-Vlaanderen
  West-Vlaanderen

  Dubbel zoveel boetes door gsm-ge­bruik op de fiets in West-Vlaanderen

  Het aantal inbreuken tegen gsm-gebruik op de fiets, is in West-Vlaanderen meer dan verdubbeld ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die Annick Lambrecht, Vlaams parlementslid voor Vooruit, opvroeg. Die stijging is sterker dan in de rest van Vlaanderen. Maar gsm-gebruik in het verkeer is verboden, ook op de fiets. Afleiding is dan ook een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.
 2. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.