Camille is een van de artiesten op het Stadfestival Harelbeke. Naast haar eigen hit Vuurwerk, zorgt de stad en het organiserend feestcomité ook voor écht vuurwerk, bij de opening van het vernieuwde Marktplein.
Volledig scherm
Camille is een van de artiesten op het Stadfestival Harelbeke. Naast haar eigen hit Vuurwerk, zorgt de stad en het organiserend feestcomité ook voor écht vuurwerk, bij de opening van het vernieuwde Marktplein. © Henk Deleu, RV

Twee keer vuurwerk tijdens Stadsfestival Harelbeke: één keer van artiest Camille, en één keer om het nieuwe Marktplein te openen

harelbekeDit weekend valt heel wat te beleven bij het Stadsfestival Harelbeke, een organisatie van het Harelbeeks feestcomité in samenwerking met de stad. Het hele weekend lang zijn er optredens en andere events en is er kermis, straatanimatie en braderie. Een projectie op de kerk met aansluitend een spetterend vuurwerk opent het vernieuwde Marktplein officieel.

 1. Sofie (46) opent Pizzeria Sofia, met échte Napolitaanse pizza’s: “Tijdens lockdown in Napels lessen gevolgd”
  Kortrijk

  Sofie (46) opent Pizzeria Sofia, met échte Napolitaan­se pizza’s: “Tijdens lockdown in Napels lessen gevolgd”

  Sofie Delbeke (46) opent op donderdag 21 oktober Pizzeria Sofia, met echte Napolitaanse pizza’s, op het Sint-Maartenskerkhofplein 8. Napolitanen kwamen speciaal naar Kortrijk, om er steen per steen een Napolitaanse oven te bouwen. Meer nog: Sofie zet ook twee ervaren Italiaanse pizzakoks in. “We brengen een stukje Napels naar Kortrijk, op het mooiste pleintje van de stad.” Opmerkelijk: klanten van de pizzeria kunnen met het project ‘Hart van Kortrijk’ minderbedeelden steunen.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 3. Oud-leerling Sint-Antoniusinstituut organiseert infovergadering over vervolg op boek ‘Vergeten Gesticht'
  Aarsele/Ingelmunster

  Oud-leer­ling Sint-Antoniusin­sti­tuut organi­seert infoverga­de­ring over vervolg op boek ‘Vergeten Gesticht'

  Walter Vanlerberghe (79) uit Ingelmunster legt de laatste hand aan een vervolg op zijn boek ‘Vergeten Gesticht’, dat hij in 2012 publiceerde. Daarin vertelt hij het verhaal van het voormalige Sint-Antoniusinstituut in Aarsele. Om getuigenissen en anekdotes van andere oud-leerlingen te verzamelen, organiseert Vanlerberghe een infovergadering in café ‘t Dorpshuis in Aarsele op 30 oktober.