De N36, nabij de E3-tunnel
Volledig scherm
De N36, nabij de E3-tunnel © Google Maps

Tot eind juli werken nabij E3-tunnel

HarelbekeEr worden tot en met zaterdag 31 juli wegenwerken uitgevoerd op de Ringlaan (N36) in Harelbeke, ter hoogte van de E3-tunnel. De rijbaan wordt daar hersteld door een put op te vullen en losse brokstukken weg te halen.

 1. Hogeschool Vives snelt richting 10.300 studenten in Kortrijk, viroloog Steven Van Gucht krijgt Aureus prijs
  Kortrijk

  Hogeschool Vives snelt richting 10.300 studenten in Kortrijk, viroloog Steven Van Gucht krijgt Aureus prijs

  Hogeschool Vives stevent net als hogeschool Howest op een nieuw record af, met de start van het nieuwe academiejaar. “Er komen nog veel inschrijvingen bij, we vermoeden dat het er 10.300 zullen zijn op de campus op Hoog Kortrijk”, zegt woordvoerder Frank Devos. Elk jaar reikt Vives aan het begin van een nieuw academiejaar de Aureus prijs uit aan een verdienstelijke Vlaming. Die gaat naar viroloog Steven Van Gucht. Hij was bij de uitbraak van corona in 2020 interfederaal woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum.
 2. Twee keer vuurwerk tijdens Stadsfestival Harelbeke: één keer van artiest Camille, en één keer om het nieuwe Marktplein te openen
  harelbeke

  Twee keer vuurwerk tijdens Stadsfesti­val Harelbeke: één keer van artiest Camille, en één keer om het nieuwe Marktplein te openen

  Dit weekend valt heel wat te beleven bij het Stadsfestival Harelbeke, een organisatie van het Harelbeeks feestcomité in samenwerking met de stad. Het hele weekend lang zijn er optredens en andere events en is er kermis, straatanimatie en braderie. Een projectie op de kerk met aansluitend een spetterend vuurwerk opent het vernieuwde Marktplein officieel.