Honderden kinderen verwelkomden Sinterklaas, aan de Vrijdomkaai in Harelbeke
Volledig scherm
Honderden kinderen verwelkomden Sinterklaas, aan de Vrijdomkaai in Harelbeke © Henk Deleu

Sinterklaas vergeet mondmasker bij intrede in Harelbeke: “Hij liet zich vooraf testen”

HarelbekeEnkele honderden kinderen droegen zondagnamiddag zoals vooraf gevraagd vanaf 10 jaar flink hun mondmasker tijdens de ontvangst van de Sint in Harelbeke. Sinterklaas zelf vond het niet nodig om er eentje te dragen. “Maar hij liet zich vooraf testen en hij is dubbel gevaccineerd”, suste burgemeester Alain Top .

 1. “Dubbel gevaccineerde leerkrachten raken tot drie keer besmet en zijn serieus ziek”: Coronacrisis onhoudbaar in Katholieke Basisscholen Kortrijk
  PREMIUM
  Kortrijk

  “Dubbel gevacci­neer­de leerkrach­ten raken tot drie keer besmet en zijn serieus ziek”: Coronacri­sis onhoudbaar in Katholieke Basisscho­len Kortrijk

  Op een afkoelingsweek in het onderwijs is het nog wachten tot 20 december, maar in scholengemeenschap Katholieke Basisscholen Kortrijk (KBK) zitten momenteel twaalf klassen in quarantaine. “De leerkrachten zijn zeer flexibel, maar iedereen zit op het einde van zijn Latijn. Ik ben héél boos, ja. Dit is geen manier van werken meer”, vertelt KBK-woordvoerder Rik Bossuyt.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.