Zaakvoerders Michael, Charlotte en Bruno Ranson bij het nieuwe gebouw.
Volledig scherm
Zaakvoerders Michael, Charlotte en Bruno Ranson bij het nieuwe gebouw. © Joyce Mesdag

Ranson neemt nieuwe vestiging officieel in gebruik: “Feest werd door corona steeds uitgesteld, maar nu vieren we met 2.000 klanten en leveranciers”

harelbekeHet is feest bij groothandel Ranson in Harelbeke, waar de nieuwbouwvestiging officieel ingehuldigd werd. Het begon in 1948 heel klein in de garage van Lucien Ranson, maar ondertussen stelt het bedrijf 360 mensen tewerk en heeft het klanten en leveranciers in 46 landen. “In deze nieuwe vestiging hebben we onze beschikbare oppervlakte meer dan verdubbeld”, zegt zaakvoerder Bruno Ranson.

 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. Kortrijk installeert bijna 2.000 zonnepanelen op verschillende stadsgebouwen: “Eerste centrumstad die aan energiedelen doet”
  kortrijk

  Kortrijk instal­leert bijna 2.000 zonnepane­len op verschil­len­de stadsgebou­wen: “Eerste centrum­stad die aan energiede­len doet”

  De stad Kortrijk is begonnen met de plaatsing van 1.968 zonnepanelen op verschillende stadsgebouwen. Het is een van de maatregelen om de energiecrisis het hoofd te bieden. “We doen als eerste centrumstad ook aan energiedelen”, zegt schepen Wouter Allijns (Team Burgemeester). “Energie die we op het ene stadsgebouw te veel opwekken, kunnen we in een ander gebruiken.”