De schenking van de schoolbanken en -stoelen gebeurt op vraag van schepen Francis Pattyn.
Volledig scherm
De schenking van de schoolbanken en -stoelen gebeurt op vraag van schepen Francis Pattyn. © Foto Henk Deleu

Oude schoolbanken trekken naar Senegal

Enkele tientallen oude schoolbanken en -stoelen zijn in Harelbeke aan Néné Ndiaje geschonken. Dat besliste het stadsbestuur, op vraag van schepen van Onderwijs Francis Pattyn (CD&V). 

 1. Kortrijkse broers spilfiguren in internationale trafiek van tonnen drugs: “Probeerden zelfs luchthavenbedrijf over te nemen om ladingen veilig te stellen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijkse broers spilfigu­ren in internatio­na­le trafiek van tonnen drugs: “Probeerden zelfs luchthaven­be­drijf over te nemen om ladingen veilig te stellen”

  Drie broers van een Kortrijkse familie worden mee aanzien als spilfiguren bij jarenlange trafiek van tonnen drugs via de havens van Le Havre en Antwerpen en de goederenluchthaven Brucargo in Zaventem. Samen met een twintigtal anderen staan ze de komende weken in Brussel op een groot proces terecht en riskeren er tot zestien jaar cel. Jarenlang maakten ze grote sier met jetski’s, Bentleys en wilde feestjes in Malaga en Marbella maar sinds de zomer van 2019 is hun uitzicht beperkt tot het binnenplein van een gevangenis. Het gerecht wil tientallen miljoenen euro verbeurd verklaard zien.
 2. Nog geen 10 procent besmettingen in horeca in Zuid-West-Vlaanderen, lokaal team voor contactopsporing en brononderzoek breidt fors uit
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Nog geen 10 procent besmettin­gen in horeca in Zuid-West-Vlaanderen, lokaal team voor contactop­spo­ring en brononder­zoek breidt fors uit

  De lokale contactopsporing in Zuid-West-Vlaanderen wordt fors uitgebreid, nu Vlaanderen het niet meer alleen kan belopen en dringend hulp nodig heeft. Er wordt sinds deze maand ook aan brononderzoek gedaan. Uit de eerste bevindingen blijkt dat de meeste besmettingen niet in de horeca gebeur(d)en. Het aandeel van cafés en restaurants is nog geen tien procent in die regio.