Het nieuwe zwerfvuil...
Volledig scherm
Het nieuwe zwerfvuil... © Henk Deleu

Onze fotograaf vond in één uur liefst 35 rondslingerende mondmaskers: “Het nieuwe zwerfvuil”

Een uurtje. Meer had fotograaf Henk Deleu niet nodig om tussen Harelbeke en Kortrijk, een afstand van zo'n 6 kilometer, 35 mondmaskers op foto vast te leggen. Mondmaskers zijn spijtig genoeg het nieuwe zwerfvuil. “Cijfers die kunnen staven hoe groot het probleem is, zijn er niet”, zegt Jan Verheyen van de Mooimakers. “Maar 40 procent van de steden en gemeenten gaven al in de eerste lockdown aan dat rondslingerend coronabeschermingsmateriaal een probleem vormt.”

 1. Vlaamse regering keurt verfijnde startnota voor veiligere E17-verkeerscomplexen en voltooiing R8 goed
  Kortrijk/Harelbeke/Zwevegem

  Vlaamse regering keurt verfijnde startnota voor veiligere E17-verkeers­com­plexen en voltooiing R8 goed

  De Vlaamse regering keurt de verfijnde startnota van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan K-R8 goed. Daarin staat onder meer het verbeteren en veiliger maken van de E17-verkeerscomplexen Kortrijk-Zuid (verkeerswisselaar het Ei) en Kortrijk-Oost (aan het bedrijvenpark Evolis) en het eventueel voltooien van de R8 door de ringweg in te bedden op de autosnelweg E17, tussen beide complexen. De stad Kortrijk en een burgerbeweging vragen om daar ook een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur en een overkapping te onderzoeken. Groen gaat nog verder en pleit voor maximaal 90 kilometer per uur op alle snelwegen op grondgebied Kortrijk.
 2. Drugsverslaafd duo krijgt 18 maanden cel voor reeks diefstallen
  Izegem/Ingelmunster

  Drugsver­slaafd duo krijgt 18 maanden cel voor reeks diefstal­len

  Twee dertigers uit Izegem zijn maandag allebei veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden cel voor een reeks diefstallen van leeggoed, drank, een step en een fiets. Met de opbrengst kochten ze drugs of eten en drinken. De periode van ruim vijf maanden die ze sinds hun arrestatie in de cel zaten, sprak de rechter als effectieve straf uit. De rest blijft voorwaardelijk als ze zich eindelijk voor hun problemen laten begeleiden.
 3. “Sluit tijdens koers drukke plaatsen aan parcours af”: burgemeester Benoit doet oproep, na volkstoeloop tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne in Kortrijk
  Kortrijk/Kuurne

  “Sluit tijdens koers drukke plaatsen aan parcours af”: burgemees­ter Benoit doet oproep, na volkstoe­loop tijdens Kuur­ne-Brus­sel-Kuur­ne in Kortrijk

  “Ik heb de beelden maandag nog eens grondig bekeken, er stond zondagnamiddag tijdens de passage van Kuurne-Brussel-Kuurne duidelijk te veel volk langs het parcours in Kortrijk, geen twijfel mogelijk”, zegt gouverneur Carl Decaluwé. Hij zit donderdag rond de tafel met de burgemeesters van Kortrijk en Kuurne en met de politiekorpschef. Burgemeester Francis Benoit (CD&V) van Kuurne roept op om potentieel drukke plaatsen aan het parcours voortaan af te sluiten.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"