De ligplaatsen voor woonboten zijn in trek.
Volledig scherm
De ligplaatsen voor woonboten zijn in trek. © Klaas De Scheirder - ThinkSmart.

Nieuwe ligplaatsen voor woonboten op komst

Het aantal locaties voor woonboten neemt toe. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Bert Maertens (N-VA) opvroeg. De voorbije twee jaar kwamen er in Vlaanderen twaalf nieuwe locaties bij. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts plant om aan de vraag te kunnen voldoen wellicht 19 nieuwe ligplaatsen bij in onder andere Harelbeke, Bocholt en Eisden.

 1. Zorg Kortrijk zet sneltesten in voor veiliger bezoek aan rusthuizen: “Bewoners en zorgkundigen beschermen”
  Kortrijk

  Zorg Kortrijk zet sneltesten in voor veiliger bezoek aan rusthuizen: “Bewoners en zorgkundi­gen beschermen”

  In de vijf woonzorgcentra van Zorg Kortrijk krijgen bezoekers voortaan eerst de vraag of ze een sneltest willen ondergaan. “Het is het minste wat we kunnen doen, om bewoners en zorgkundigen te beschermen”, zegt Stephie Seynaeve (51), die bijna dagelijks haar mama bezoekt in WZC Sint-Jozef. “We kunnen geen enkele bezoeker verplichten tot zo’n sneltest, maar we rekenen op ieders verantwoordelijkheidszin”, zegt schepen van Zorg Philippe De Coene (sp.a).
 2. Eerste coronaveilig minifestivalplein van ons land blijft open in Kortrijk: “Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”
  Kortrijk

  Eerste coronavei­lig minifesti­val­plein van ons land blijft open in Kortrijk: “Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”

  Tenzij het anders staat in het ministerieel besluit, moet de maximumcapaciteit van het eerste outdoor evenementenplein van ons land in Kortrijk verder naar beneden: naar 400 bezoekers. De oorspronkelijke maximumcapaciteit was 1.200 bezoekers. “Toch blijven we het plein inzetten als baken van hoop voor artiesten, professionals en publiek. Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”, zeggen N-VA-schepenen van respectievelijk Cultuur en Evenementen Axel Ronse en Kelly Detavernier. Ook de maximumcapaciteit van de indoor zaal Depart, waar eerder deze maand heisa over was nadat een bezoeker een opmerkelijk filmpje verspreidde, moet verder naar beneden.