Dimitri Bontinck in zijn flat langs de Kortrijksestraat in Harelbeke. De werken om het probleem van de scheurende muur op te lossen, zijn intussen gestart.
Volledig scherm
Dimitri Bontinck in zijn flat langs de Kortrijksestraat in Harelbeke. De werken om het probleem van de scheurende muur op te lossen, zijn intussen gestart. © Hans Verbeke

Na nachtelijke evacuatie omwille van scheurende muur: herstellingswerken gestart in flat van Dimitri Bontinck

HarelbekeAmper vijf dagen nadat een dragende muur van een gloednieuw appartementsgebouw in Harelbeke begon te scheuren, zijn dinsdag al de eerste werken gestart om te verhelpen aan de constructiefout die leidde tot het incident. “Het is hartverwarmend om te zien dat er snel actie wordt ondernomen”, zegt bewoner Dimitri Bontinck.

 1. Van Geweuneweg tot Zonder Meer: hier kan je verpakkingsvrij winkelen in West-Vlaanderen
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Van Geweuneweg tot Zonder Meer: hier kan je verpak­kings­vrij winkelen in West-Vlaanderen

  Tijdens Mei Plasticvrij proberen we het gebruik van verpakkingen, die zo goed als altijd plastic bevatten, te beperken. Een goede manier om te helpen, is je inkopen doen bij verpakkingsvrije winkels. Je neemt zelf een potje, doos of bokaal mee en weegt wat je koopt en vermijdt zo heel wat overbodig afval. Om het jou gemakkelijk te maken bundelen we 8 verpakkingsvrije winkels in West-Vlaanderen.
 2. Vrienden houden muziektreffen om jong gezin van vijf na brand aan nieuw huis te helpen: “We staan er niet alleen voor, de steun is overweldigend”
  PREMIUM
  Kortrijk/Bellegem

  Vrienden houden muziektref­fen om jong gezin van vijf na brand aan nieuw huis te helpen: “We staan er niet alleen voor, de steun is overweldi­gend”

  Bijna drie maanden nadat Peter Eeckhout, Debbie Neirijnck en hun drie kinderen hun ecologische woning in Bellegem in vlammen zagen opgaan, klaart de hemel steeds meer op, met dank aan tal van initiatieven om hen weer op weg te helpen. Vrienden houden vandaag zaterdag 21 mei een muziektreffen voor het gezin, aan biercafé Gainsbar op de Vlasmarkt in Kortrijk. “Mede door alle hulp hopen we binnen twee jaar een nieuw huis te hebben”, vertelt Peter ‘Keide’ Eeckhout.