HARELBEKE: de bovenleidingen en de overweg aan de Generaal Deprezstraat liepen zware schade op.
Volledig scherm
HARELBEKE: de bovenleidingen en de overweg aan de Generaal Deprezstraat liepen zware schade op. © LSI

Na 3 dagen opnieuw treinverkeer na beschadiging bovenleidingen in Harelbeke

Harelbeke/Zwevegem/Kortrijk/OudenaardeHet treinverkeer tussen Kortrijk en Oudenaarde zal vrijdagochtend bij het begin van de treindiensten op één spoor hernemen. Drie dagen lang was er geen treinverkeer mogelijk nadat een vrachtwagen met open laadbak schade veroorzaakte aan de overweg van de Generaal Deprezstraat in Stasegem (Harelbeke).

 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Al vier keer veroordeeld en opnieuw te veel op bij ongeval: voorwaardelijke celstraf, alcoholslot en 5 maanden rijverbod voor dertiger
  Waregem

  Al vier keer veroor­deeld en opnieuw te veel op bij ongeval: voorwaarde­lij­ke celstraf, alcohol­slot en 5 maanden rijverbod voor dertiger

  Na vier eerdere veroordelingen voor alcoholintoxicatie was het krediet van een 33-jarige Waregemnaar bij de Kortrijkse politierechter op. Hij veroordeelde hem na een nieuw ongeval in Waregem met ruim 1,5 promille alcohol in het bloed niet alleen tot een boete van 3.600 euro en een rijverbod van 5 maanden maar gaf ook een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden. “En reken maar dat het de volgende keer effectief wordt”, gaf de politierechter nog als waarschuwing mee.
 1. Handelsactie klokt af op 267 winnaars, met prijzenpot van 10.000 euro
  Harelbeke

  Handelsac­tie klokt af op 267 winnaars, met prijzenpot van 10.000 euro

  De eindejaarsactie van het handelscomité Harelbeke was een schot in de roos, met duizenden bij 32 deelnemende winkeliers binnengebrachte biljetten. Dat levert 262 winnaars op die een herlaadbare Oarelbeke Weireldkoarte (OW) met een waarde van 10, 15, 25, 50 en 150 euro krijgen. Zij deden in december minstens een aankoop in een van de deelnemende handelszaken. Er zijn ook vier winnaars met 500 euro en een hoofdwinnaar van 3.000 euro aan OW-kaarten.
 2. Justitie pakt winkeldieven harder aan: “Betrapt = onmiddellijk betalen, anders riskeer je vervolging”
  Kortrijk

  Justitie pakt winkeldie­ven harder aan: “Betrapt = onmiddel­lijk betalen, anders riskeer je vervolging”

  De onmiddellijke inningen die al een tijdje bestaan voor inbreuken rond drugs, illegale wapens, fietsdiefstallen en overtredingen van de covidmaatregelen worden in ons land nu ook toegepast voor winkeldiefstallen. “Gedaan met de tijdrovende procedure van vroeger”, zegt justitieminister Vincent Van Quickenborne. “Wie betrapt wordt, betaalt onmiddellijk.” Als hij of zij solvabel is, natuurlijk. “We hopen dat het systeem daders afschrikt want winkeldiefstal is echt wel een dik probleem”, klinkt het bij vader en zoon Devos, uitbaters van een Proxy Delhaize in Kortrijk.