Winnie staat links van het bordje, met de rooie jas, Christophe staat uiterst links, bovenaan. De andere twee koppels : Luc Van hamme en Katrien Lesage uit Kontich en Hendrik Crum en Aline Menthen uit het Nederlandse Velp.
Volledig scherm
Winnie staat links van het bordje, met de rooie jas, Christophe staat uiterst links, bovenaan. De andere twee koppels : Luc Van hamme en Katrien Lesage uit Kontich en Hendrik Crum en Aline Menthen uit het Nederlandse Velp. © Foto Joyce Mesdag

"Met jongdementie kan je nog bergen verzetten"

HARELBEKEIn de documentaire 'De beklimming van de berg Alzheimer' is te zien hoe Christophe Naessens (62) en Winnie Naessens (58) uit Stasegem op Nepal-expeditie trekken, samen met twee koppels waarvan de man, net als Christophe, aan dementie lijdt. De film moet lotgenoten tonen dat mensen met jongdementie soms nog bergen kunnen verzetten.

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Onzekere tijden, maar Labadoux gaat voor driedaags festival in mei: “Het is inderdaad afwachten, maar we gaan voluit, iedereen heeft het nodig”
  PREMIUM
  Ingelmunster

  Onzekere tijden, maar Labadoux gaat voor driedaags festival in mei: “Het is inderdaad afwachten, maar we gaan voluit, iedereen heeft het nodig”

  Na twee coronaversies hoopt de organisatie van Labadoux om dit jaar opnieuw een volwaardig festival te kunnen organiseren in Ingelmunster. De voorbereidingen voor een driedaags muziekfestijn op 6,7 en 8 mei zijn gestart, de eerste namen van de line-up werden tijdens het weekend zelfs al de wijde wereld ingestuurd en ook de ticketverkoop is opgestart. “We gaan voluit voor een driedaagse, iedereen heeft er nood aan. Maar het is afwachten in hoeverre dit effectief zal kunnen”, aldus organisator Carl Windels.
 3. Bewoners Buda-eiland in beroep tegen project aan parking Broeltorens: “Liever nieuw stadspark in plaats van 75 flats en 6 woningen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Bewoners Bu­da-ei­land in beroep tegen project aan parking Broelto­rens: “Liever nieuw stadspark in plaats van 75 flats en 6 woningen”

  Omwonenden gaan in beroep tegen een verkavelingsvergunning voor Ciril. Die stadsontwikkelaar plant op de site van gewezen feestzaal Dam 71 op het Buda-eiland 75 nieuwe appartementen en zes woningen. Het buurtcomité ‘Safe Parking Broel’ vreest voor de leefbaarheid. Oppositiepartijen CD&V en Groen roepen het stadsbestuur op om dringend in gesprek te gaan met het buurtcomité. Het omstreden bouwproject werd maandagavond besproken op de digitale gemeenteraad.