De rechtbank van Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank van Kortrijk. © Henk Deleu

Man (49) voor rechter na zedenfeiten met kleindochter (14) van buren: “Het moet stoppen, maar eerst wil ik je ontmaagden”

HarelbekeTwee mannen van 49 en 55 jaar uit Harelbeke riskeren 30 en 18 maanden cel voor zedenfeiten die ze elk afzonderlijk pleegden met eenzelfde 14-jarig meisje. Eén van hen had naar eigen zeggen een relatie met het meisje en zegt dat de seks met wederzijdse toestemming gebeurde. 

 1. “Winst leek voor een aantal betrokkenen belangrijker dan het menselijke aspect”: overleden trucker dan toch op kosten van werkgever gerepatrieerd naar Roemenië
  Kuurne

  “Winst leek voor een aantal betrokke­nen belangrij­ker dan het menselijke aspect”: overleden trucker dan toch op kosten van werkgever gerepatri­eerd naar Roemenië

  De familie van de 52-jarige Roemeense trucker die een week geleden stierf in zijn cabine in Kuurne blijft dan toch gespaard van de torenhoge rekening voor de repatriëring van het stoffelijk overschot. De betrokken partijen schoven eerst de hete aardappel naar elkaar door, maar uiteindelijk nam de werkgever van de man dan toch zijn verantwoordelijkheid. “Eindelijk”, zucht Kuurns burgemeester Francis Benoit (CD&V).
 2. Nieuwe conservator voor Izegemse musea: Hilde Colpaert geeft na bijna 35 jaar fakkel door aan Gertjan Remmerie
  Izegem

  Nieuwe conserva­tor voor Izegemse musea: Hilde Colpaert geeft na bijna 35 jaar fakkel door aan Gertjan Remmerie

  Na bijna 35 jaar trekt Hilde Colpaert binnenkort de deur van de Izegemse musea achter zich dicht. Ze gaat met pensioen. Colpaert wordt als conservator van de industriële erfgoedsite Eperon d’Or opgevolgd door Gertjan Remmerie. Maar niet zonder lovende woorden van Kurt Himpe (N-VA), schepen van musea: “Hilde zette de Izegemse museumwerking op een fantastische manier op de kaart.”
 1. Oud-leerling Sint-Antoniusinstituut organiseert infovergadering over vervolg op boek ‘Vergeten Gesticht'
  Aarsele/Ingelmunster

  Oud-leer­ling Sint-Antoniusin­sti­tuut organi­seert infoverga­de­ring over vervolg op boek ‘Vergeten Gesticht'

  Walter Vanlerberghe (79) uit Ingelmunster legt de laatste hand aan een vervolg op zijn boek ‘Vergeten Gesticht’, dat hij in 2012 publiceerde. Daarin vertelt hij het verhaal van het voormalige Sint-Antoniusinstituut in Aarsele. Om getuigenissen en anekdotes van andere oud-leerlingen te verzamelen, organiseert Vanlerberghe een infovergadering in café ‘t Dorpshuis in Aarsele op 30 oktober.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 4. Coronacijfers stijgen explosief in Zuid-West-Vlaanderen, aantal opnames in ziekenhuizen neemt ook toe: “Nagaan of er lokaal maatregelen nodig zijn”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers stijgen explosief in Zuid-West-Vlaanderen, aantal opnames in ziekenhui­zen neemt ook toe: “Nagaan of er lokaal maatrege­len nodig zijn”

  De coronacijfers stijgen explosief in Zuid-West-Vlaanderen. Er waren tijdens de week van donderdag 14 tot en met woensdag 20 oktober 1.219 positieve gevallen. Dat zijn er in amper een week tijd 718 (+143 procent) meer. Ook het aantal opnames in ziekenhuizen neemt toe. Zo liggen er in AZ Groeninge nu 24 patiënten op de heropende corona-afdeling en twee op Intensieve Zorgen (IZ). “Op IZ liggen enkel niet-gevaccineerden”, zegt pneumoloog Mathias Leys.