Luchtbeelden, gemaakt door STB-COPTER vanuit een helikopter tonen de ravage van de verwoestende brand.
Volledig scherm
Luchtbeelden, gemaakt door STB-COPTER vanuit een helikopter tonen de ravage van de verwoestende brand. © STB-COPTER

Luchtbeelden tonen enorme ravage van verwoestende brand

Op luchtbeelden, gemaakt door helikopterbedrijf STB-COPTER, is de grote ravage te zien van de verwoestende bedrijfsbrand in Bavikhove vandaag. Op de beelden is te zien dat zo goed als het volledige bedrijf tegen de grond ligt door de vlammenzee. 

 1. Tegenvaller voor 185 horecabazen: brouwerij De Brabandere scheldt huurgelden niet opnieuw kwijt
  harelbeke

  Tegenval­ler voor 185 horecaba­zen: brouwerij De Brabandere scheldt huurgelden niet opnieuw kwijt

  Brouwerij De Brabandere uit Harelbeke zal tijdens deze tweede lockdown géén huurgelden laten vallen. Ook concurrent bouwerij Omer Vander Ghinste liet eerder al weten dat die geste niet gedaan zal worden. Beide brouwerijen scholden tijdens de eerste lockdown de huurgelden kwijt die horecabazen hen moesten voor de maand april. Voor brouwerij De Brabandere komt dat op een 185-tal panden.
 2. Kortrijk sleutelt aan Plan Samenleven: Nederlands leren, radicalisering en racisme aanpakken, eenzaamheid bestrijden, LGBTQ+ vriendelijker zijn…
  Kortrijk

  Kortrijk sleutelt aan Plan Samenleven: Nederlands leren, radicalise­ring en racisme aanpakken, eenzaam­heid bestrijden, LGBTQ+ vriendelij­ker zijn…

  “130 nationaliteiten in onze stad… wat een rijkdom”, liet toen nog burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld-Team Burgemeester) begin 2019 optekenen. Het was een interview dat heel wat stof deed opwaaien in Kortrijk. Bijna twee jaar later sleutelt de stad Kortrijk nog steeds aan een plan om alle inwoners beter samen te laten leven. Zo is er recent een taskforce Veilig Kortrijk opgericht om rond leefbaarheidsproblemen zoals radicalisering te werken. Nog opmerkelijke zaken in het plan zijn Nederlands leren en beheersen, LGBTQ+ vriendelijker zijn, eenzaamheid bestrijden en racisme tegengaan.
 1. Schepen en voortrekker van kanaalvernieuwing Wout Maddens: “Sp.a is deloyaal en onbetrouwbaar”
  Kortrijk

  Schepen en voortrek­ker van kanaalver­nieu­wing Wout Maddens: “Sp.a is deloyaal en onbetrouw­baar”

  Het politiek gekibbel over het al dan niet vernieuwen van het kanaal wint aan intensiteit. Dat sp.a de handen van het dossier aftrekt, vindt Kortrijks schepen Wout Maddens (Team Burgemeester-Open Vld), co-voorzitter van de stuurgroep kanaal Bossuit-Kortrijk (KBK), onbegrijpelijk. “Sp.a is deloyaal en onbetrouwbaar”, aldus Maddens. Ook Voka West-Vlaanderen is geschokt over de houding van sp.a. Groen schaart zich dan weer achter sp.a.
 1. Vluchtende moordverdachte belandt in water
  Play

  Vluchtende moordver­dach­te belandt in water

 2. Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektriciteitsleiding
  Play

  Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektrici­teits­lei­ding