Politierechter Leo Vanpaemel gaat op welverdiend pensioen.
Volledig scherm
Politierechter Leo Vanpaemel gaat op welverdiend pensioen. © LSI

Lovende woorden bij afscheid van Leo Vanpaemel (67) als politierechter: “Menselijk en geliefd”

Na een loopbaan van meer dan 25 jaar als politierechter heeft Leo Vanpaemel (67) uit Hulste (Harelbeke) dinsdag zijn laatste zitting geleid. Vanaf 1 oktober geniet hij van een welverdiend pensioen. Een moment dat zijn collega-politierechters, advocaten en zijn trouwe griffier Hilde niet zomaar voorbij lieten gaan. Lovende woorden en enkele geschenkjes, maar vooral veel blijken van appreciatie waren zijn deel, in aanwezigheid van zijn familie.

  1. Watergroep maakt drinkwater uit regenwater met pilooproject in Stasegem: “Eindelijk niet meer elke week om liters water naar Auchan”
    Stasegem

    Watergroep maakt drinkwater uit regenwater met piloopro­ject in Stasegem: “Eindelijk niet meer elke week om liters water naar Auchan”

    De Watergroep onderzoekt nieuwe methodes om van regenwater drinkwater te maken. Een pilootproject werd neergepoot op de boerderij van Kristof Desmet (41) en Gudrun Descamps (40) in Harelbeke die tot nu toe afhankelijk waren van bodemwater. “Voor mensen zoals wij die niet aangesloten zijn op het drinkwaterleidingnet is dit een zegen”, vertellen Kristof en Gudrun.