Uitslaande brand in loods in Bavikhove
Volledig scherm
Uitslaande brand in loods in Bavikhove © Alexander Haezebrouck

Loods autogarage garagist in bijberoep zwaar beschadigd na uitslaande brand

BavikhoveIn de Kervijnstraat in Bavikhove brak zaterdagmiddag brand uit in de loods van een garagist in bijberoep. De vlammen sloegen uit het dak en de rookpluim was kilometers ver te zien. De schade aan het gebouw is groot. “Het dak en de zonnepanelen zijn kapot, net als vijf auto’s”, vertelt zaakvoerder Alain Persyn.

  1. MIJN STAD. Souad Abihi (33) doorbreekt taboes rond psychische problemen: “Ik ben trots op de solidariteit en moed van Kortrijkzanen”
    PREMIUM
    Kortrijk

    MIJN STAD. Souad Abihi (33) doorbreekt taboes rond psychische problemen: “Ik ben trots op de solidari­teit en moed van Kortrijkza­nen”

    Ze verzet bergen, Souad Abihi (33). De verpleegkundig specialist psychiatrie in het Kortrijkse ziekenhuis AZ Groeninge doorbreekt taboes met Hshoema, haar vereniging die psychische problemen bespreekbaar maakt. De events van Hshoema lokken telkens volle zalen. Verder wordt Souad vaak voor panelgesprekken rond geestelijke gezondheidszorg uitgenodigd. Ze toont ons haar Kortrijk. “Deze stad heeft gelukkig heel veel plekken waar iedereen welkom is én je een warm gevoel krijgt.”