Kuurne en Harelbeke overwegen om een ontsluitingsweg aan te leggen die het rond punt aan de Kuurnebrug met de Stedestraat verbindt.
Volledig scherm
Kuurne en Harelbeke overwegen om een ontsluitingsweg aan te leggen die het rond punt aan de Kuurnebrug met de Stedestraat verbindt. © Henk Deleu

Kuurne en Harelbeke overwegen extra ontsluitingsweg tussen Kuurnebrug en Stedestraat

harelbeke/kuurneKuurne en Harelbeke overwegen om een ontsluitingsweg aan te leggen die het rond punt aan de Kuurnebrug met de Stedestraat verbindt. Dat blijkt uit een antwoord van schepen Tijs Naert (Groen) op een vraag van Patrick Claerhout (N-VA).

  1. 8.000 avonturiers krijgen satelliettrackers van Kortrijkse firma: “We stuurden al eens een helikopter, voor een reiziger met gebroken been”
    Kortrijk

    8.000 avontu­riers krijgen satelliet­trac­kers van Kortrijkse firma: “We stuurden al eens een helikopter, voor een reiziger met gebroken been”

    Reisonderneming Travelbase rust tot midden september ruim 8.000 reizigers met een waterbestendige satelliettracker van het Kortrijks technologiebedrijf GeoDynamics uit. De trackers maken het reizen ‘in eigen bubbel’ in afgelegen natuurgebieden in Ijsland, Noorwegen, Zweden en de Balkan veiliger. Waar Travelbase trektochten en reizen met kano of kajak houdt. Travelbase weet dankzij de trackers waar elke reiziger zich precies bevindt. Wie in nood is, kan op de SOS-knop van de tracker drukken, wat, indien nodig, meteen lokale hulpdiensten alarmeert.