Een groepsfoto van een vorige editie van de Hoevefeesten.
Volledig scherm
Een groepsfoto van een vorige editie van de Hoevefeesten. © KLJ Huba

KLJ Huba pakt opnieuw uit met Hoevefeesten, van 5 augustus tot 7 augustus

harelbeke/Hulste/BavikhoveKLJ HuBa, een jeugdbeweging uit Hulste en Bavikhove pakt begin augustus uit met de jaarlijkse Hoevefeesten. Dit jaar vinden die plaats van vrijdag 5 augustus tot en met zondag 7 augustus, in de Asselstraat in Bavikhove.

  1. Oekraïens dameskoor treedt gratis op in Kortrijk: “Getraumatiseerd door oorlog, toch komen ze speciaal oproepen om slachtoffers te blijven steunen”
    PREMIUM
    Kortrijk

    Oekraïens dameskoor treedt gratis op in Kortrijk: “Getrauma­ti­seerd door oorlog, toch komen ze speciaal oproepen om slachtof­fers te blijven steunen”

    Dzvinha uit Lviv in het westen van Oekraïne, een van de enige dameskoren in het land, zakt naar Kortrijk af om er op 16 augustus gratis op te treden. De opbrengst, wie komt luisteren kan een vrij te bepalen gift doen, gaat naar humanitair en medisch materiaal voor de miljoenen oorlogsslachtoffers. “De aandacht voor het onderwerp deemstert wat weg, maar de situatie blijft heel erg”, zegt Luc Moreels, voorzitter van de Belgisch-Oekraïense vriendenkring.