De feiten deden zich voor in het stadspark van Harelbeke (links). Een jongen werd er zonder enige aanleiding aangevallen en incasseerde rake klappen (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
De feiten deden zich voor in het stadspark van Harelbeke (links). Een jongen werd er zonder enige aanleiding aangevallen en incasseerde rake klappen (rechts). © Henk Deleu/rv

Jongen (14) toegetakeld door vijf andere tieners: “Voor mijn zoon het besefte, kreeg hij een eerste vuistslag”

Harelbeke/KuurneDe moeder van een tiener uit Kuurne dient woensdag klacht in bij de politie omdat haar zoon door leeftijdsgenoten zonder enige aanleiding in elkaar werd geslagen. “Eén van hen spoorde mijn zoon aan om te zeggen: ‘Sorry baas’, opdat de slagen zouden ophouden”, getuigt de moeder. Beelden van het zinloos geweld circuleren intussen op sociale media.

  1. Eerste publieke borstvoedingsbank van België staat in Kortrijk: “We willen taboe doorbreken, het is de natuurlijkste zaak ter wereld”
    Kortrijk

    Eerste publieke borstvoe­dings­bank van België staat in Kortrijk: “We willen taboe doorbreken, het is de natuurlijk­ste zaak ter wereld”

    Op de Grote Markt in Kortrijk kunnen mama’s tot eind augustus de allereerste borstvoedingsbank van het land uitproberen. Het is een initiatief van femtechmerk Elvie om het taboe rond borstvoeden in het openbaar te doorbreken. De bank promoot borstvoeden en afkolven ‘en plein public’, in het teken van de Wereld Borstvoedingsweek van 1 tot en met 7 augustus. “We benadrukken dat het de natuurlijkste zaak ter wereld is”, klinkt het bij Elvie.