Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Jongeman (24) riskeert celstraf voor phishing

HarelbekeEen 24-jarige jongeman uit Harelbeke riskeert 9 maanden cel voor het plegen van phishingpraktijken. Hij stuurde mails rond waarbij slachtoffers werden misleid. In totaal haalde hij zo’n 5.000 euro op.

 1. Dag van de Jeugdbeweging start met uitbundig feest op Grote Markt
  Kortrijk

  Dag van de Jeugdbewe­ging start met uitbundig feest op Grote Markt

  Drieduizend leden en vijfhonderd leiders van de dertig Kortrijkse jeugdbewegingen waren vrijdagochtend vroeg uitgenodigd voor een feest op de Grote Markt. Alle vrijwilligers in uniform werden er op een ontbijt getrakteerd. De kleinsten en hun ouders kregen een warm onthaal in een koffiehoek met springkasteel. Samen konden ze zo de Dag van de Jeugdbeweging voor het eerst in twee jaar, na een onderbreking door corona, feestelijk inzetten.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.