Jenci Boury en Veerle Allegaert werden verrast door een aantal klanten gisteren, op hun laatste cafédag.
Volledig scherm
Jenci Boury en Veerle Allegaert werden verrast door een aantal klanten gisteren, op hun laatste cafédag. © Thomas Guillemyn

Jenci en Veerle nemen na 39 jaar afscheid van ‘t Brouwputje

harelbekeJenci Boury en Veerle Allegaert, allebei 58 jaar oud, hebben afscheid genomen van café ’t Brouwputje in Harelbeke. Ze stonden er maar liefst 39 jaar achter de toog.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Oud-leerling Sint-Antoniusinstituut organiseert infovergadering over vervolg op boek ‘Vergeten Gesticht'
  Aarsele/Ingelmunster

  Oud-leer­ling Sint-Antoniusin­sti­tuut organi­seert infoverga­de­ring over vervolg op boek ‘Vergeten Gesticht'

  Walter Vanlerberghe (79) uit Ingelmunster legt de laatste hand aan een vervolg op zijn boek ‘Vergeten Gesticht’, dat hij in 2012 publiceerde. Daarin vertelt hij het verhaal van het voormalige Sint-Antoniusinstituut in Aarsele. Om getuigenissen en anekdotes van andere oud-leerlingen te verzamelen, organiseert Vanlerberghe een infovergadering in café ‘t Dorpshuis in Aarsele op 30 oktober.