De schade in Theux is enorm. Veel mensen zijn er alles kwijt
Volledig scherm
De schade in Theux is enorm. Veel mensen zijn er alles kwijt © EPA

Inzamelpunt in Bavikhove versterkt Kortrijkse inzameling voor door zondvloed getroffen Theux

Bavikhove/KortrijkDe inzamelactie van Kortrijkzanen Jean-Philippe Vrijghem en Aline Vandenhoeck voor de inwoners van Theux krijgt versterking. “We ondersteunen logistiek door ook in Bavikhove een inzamelpunt te openen”, zegt Florian Cnudde.

 1. Aline (33) en Jean-Philippe (20) houden inzameling voor door zondvloed getroffen Theux: “We krijgen honderden berichten”
  Kortrijk/Harelbeke

  Aline (33) en Jean-Philippe (20) houden inzameling voor door zondvloed getroffen Theux: “We krijgen honderden berichten”

  Kortrijkzanen Jean-Philippe Vrijghem (20) en Aline Vandenhoeck (33) hebben op Facebook een groep opgericht om hulpgoederen in te zamelen voor de inwoners van Theux. Die Waalse gemeente in de provincie Luik is zwaar getroffen door de zondvloed. De pas opgerichte groep snelt meteen richting de duizend leden. “We krijgen honderden berichten, die solidariteit is super”, vertellen ze.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. Nederlanders schenken 7.000 miniatuurezels weg, Kuurne stelt unieke collectie tentoon: “Ezelsfolklore neemt ongeziene proporties aan”
  Kuurne

  Nederlan­ders schenken 7.000 miniatuur­ezels weg, Kuurne stelt unieke collectie tentoon: “Ezelsfol­klo­re neemt ongeziene proporties aan”

  Hans en Hanneke Verheggen uit Nederweert in de Nederlandse provincie Limburg schenken een collectie van 7.000 miniatuurezels aan de uit Kuurne afkomstige Bavikhovenaar Marc Debaveye. Een kleine 1.000 van die kunstwerkjes zijn vanaf zondag 10 oktober te bewonderen in het gemeentehuis van Kuurne. Er worden verder plannen gesmeed om alle ezeltjes vanaf 2022 op locatie te tonen.