Een archiefbeeld van de voorstelling van het project van Leiedal: Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Menen, Waregem en Zwevegem kopen samen deelwagens aan. De steden en gemeenten werken voor dit Lokaal Klimaatproject Deelmobiliteit samen met Intercommunale Leiedal en Autodelen.net.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van de voorstelling van het project van Leiedal: Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Menen, Waregem en Zwevegem kopen samen deelwagens aan. De steden en gemeenten werken voor dit Lokaal Klimaatproject Deelmobiliteit samen met Intercommunale Leiedal en Autodelen.net. © Leiedal

Harelbeke krijgt er tien deelwagens bij

harelbekeHarelbeke krijgt er de komende maanden tien deelwagens bij. Dankzij een project van Leiedal krijgt het flink wat subsidies voor deelwagens op haar grondgebied, en het stadsbestuur besloot er meteen tien aan te vragen.

 1. “Sluit drukke plaatsen af en stuur toeschouwers naar huis”: gouverneur Decaluwé vraagt extra toezicht op koersen zoals E3 en Gent-Wevelgem
  Kortrijk/Harelbeke/Wevelgem/Waregem

  “Sluit drukke plaatsen af en stuur toeschou­wers naar huis”: gouverneur Decaluwé vraagt extra toezicht op koersen zoals E3 en Gent-Wevelgem

  Gouverneur Carl Decaluwé vraagt aan lokale besturen om het verbod op publiek langs het parcours van koersen op West-Vlaams grondgebied goed te handhaven. “Breng drukke plaatsen in kaart, sluit ze eventueel af en stuur iedereen naar huis die daar niets te zoeken heeft”, zegt hij. Extra toezicht moet een nieuwe volkstoeloop zoals tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne voorkomen. “Mijn oproep naar wielerliefhebbers blijft zoals ik eerder al liet weten: blijf thuis en volg voor de buis.”
 2. Opa Jan (64) wil met elk kleinkind een boek schrijven: “We brengen samen tijd door en houden er mooi souvenir aan over”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Opa Jan (64) wil met elk kleinkind een boek schrijven: “We brengen samen tijd door en houden er mooi souvenir aan over”

  Geen cadeau zo fantastisch als tijd kunnen doorbrengen met elkaar, redeneert opa Jan Loosveld uit Kortrijk. Dus neemt hij zich voor om met elk van zijn kleinkinderen een boek te schrijven. Lieze is al de tweede geluksvogel, en ze is apetrots op haar boek. “Een combinatie van receptjes, losse verhalen en mopjes”, vertelt ze. “En dat typeert haar wel”, weet opa Jan.
 1. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees

 2. Feestvierders vluchten van lockdownfeest als politie aankomt
  Play

  Feestvier­ders vluchten van lockdown­feest als politie aankomt