Je kan robot Robbie vragen waar bepaalde producten liggen in de winkel, en je kan ‘m zelfs vragen of hij je naar de bewuste plek in de rayons wil vergezellen.
Volledig scherm
Je kan robot Robbie vragen waar bepaalde producten liggen in de winkel, en je kan ‘m zelfs vragen of hij je naar de bewuste plek in de rayons wil vergezellen. © Henk Deleu

Geen frustrerende zoektocht meer tussen de rekken: robot Robbie neemt je mee naar het product dat je zoekt

Zwevegem/Kortrijk/Waregem/Harelbeke/Roeselare/Poperinge/Deinze/Lede/LovendegemEen product dat je zoekt niet weten liggen in de supermarkt, aangenaam is anders. In de Delhaizewinkels in Zwevegem, Lovendegem en Waregem rijdt vanaf vandaag een robotje rond dat klanten mee begeleidt tussen de rekken, en er komen nog zeven winkels bij. Het gaat om een proefproject van het Kortrijks softwarebedrijf DeDuCo.

 1. Doek valt definitief over Vaxpo: 300.594 prikken gezet, ruim 80 procent van bevolking gevaccineerd
  PREMIUM
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  Doek valt definitief over Vaxpo: 300.594 prikken gezet, ruim 80 procent van bevolking gevacci­neerd

  Het vaccinatiecentrum Vaxpo heeft – wellicht voorgoed – de deuren gesloten. Al blijft het met twee woorden spreken, een nieuwe pandemie kan natuurlijk altijd. “Maar als er nog een opstoot van corona komt, is het voortaan normaal aan dokters en apothekers om te boosteren”, zegt Vaxpo—coördinator Hilde Verschaeve. En zo valt na 276 prikdagen het doek over Vaxpo. Wie naar de cijfers kijkt, ziet dat het een logistieke monsteroperatie was. Een terugblik op een zwaar parcours.
 1. Duo voor rechter na diefstal van … 25 euro
  Harelbeke

  Duo voor rechter na diefstal van … 25 euro

  Twee mannen uit Harelbeke riskeren een celstraf voor twee diefstallen. In 2019 gingen ze ervandoor met een pot tabak en 25 euro uit een appartement van een kameraad. Ze sloegen toe toen de bewoner even bij zijn buurvrouw was. In november vorig jaar werden ze op heterdaad betrapt toen ze enkele blikjes bier wilden stelen in de Delhaize in Harelbeke. Beiden zijn lang geen onbekenden voor het gerecht. Eén van hen riskeert één jaar cel en 800 euro boete, zijn kompaan riskeert zes maanden cel 600 euro boete. Vonnis op 12 december.