De nieuwe blauwe zak maakt zijn opwachting vanaf april.
Volledig scherm
De nieuwe blauwe zak maakt zijn opwachting vanaf april. © Imog

Foliezak verdwijnt, alles mag voortaan in de nieuwe blauwe zak

harelbekeVanaf 1 april lanceert Imog een nieuwe blauwe zak: daarin mogen zowel alle plastic verpakkingen die je in de PMD-zak stopte als de zachte plastic folies van in de foliezak. De nieuwe zakken hebben dezelfde grootte als de oude, en ze zullen ook evenveel kosten.

 1. Op huizenjacht in Lendelede: “Het rustige karakter van het dorp, gecombineerd met een prima bereikbaarheid. Wie er komt wonen, wil er niet meer weg.”
  PREMIUM
  Lendelede

  Op huizen­jacht in Lendelede: “Het rustige karakter van het dorp, gecombi­neerd met een prima bereikbaar­heid. Wie er komt wonen, wil er niet meer weg.”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week trekken we naar Lendelede, samen met de broers Stijn en Brecht Romel van vastgoedkantoor Bordes in Izegem. Het kantoor stoelt op jarenlange ervaring in West- en Oost-Vlaanderen en kan met haar familiale achtergrond in de bouwsector extra meerwaarde bieden op bouwtechnisch én ontwikkelingsvlak.
 2. Brand doet vader en zeven kinderen vluchten uit huis: “Vorig jaar zwangere echtgenote verloren en nu gebeurt dit”
  Bissegem

  Brand doet vader en zeven kinderen vluchten uit huis: “Vorig jaar zwangere echtgenote verloren en nu gebeurt dit”

  Een brand heeft woensdagavond aanzienlijke schade aangericht op de zolder van een huurwoning in Bissegem bij Kortrijk. Gelukkig deden rookmelders hun werk, waardoor bewoner Walter Dewildeman (59) en zeven kinderen konden ontkomen. “Dat was mijn enige en grootste zorg”, zegt de man, die zich probeert te beredderen na het overlijden van zijn zwangere echtgenote vorig jaar.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch