Deze stoeprand zou verraderlijk zijn, zonder geel-zwartestrip en bloembakken. "Eigenlijk wel bijzonder jammer dat bij de heraanleg van het Marktplein niet werd beseft dat een stoeprand tussen voetpad en fietspad, in bijna dezelfde straatstenen, gewoon om problemen vragen is", zegt Vandeburie.
Volledig scherm
Deze stoeprand zou verraderlijk zijn, zonder geel-zwartestrip en bloembakken. "Eigenlijk wel bijzonder jammer dat bij de heraanleg van het Marktplein niet werd beseft dat een stoeprand tussen voetpad en fietspad, in bijna dezelfde straatstenen, gewoon om problemen vragen is", zegt Vandeburie. © Henk Deleu

Enkele minpunten op nieuwe marktplein worden nog weggewerkt: “Die gevaarlijke stoeprand is om problemen vragen”

harelbekeEr komen nog enkele ingrepen op het nieuwe Marktplein in functie van de verkeersveiligheid en toegankelijkheid voor zwakke weggebruikers. Dat blijkt uit een antwoord van schepen Tijs Naert (Groen) op een vraag van oppositieraadslid Brecht Vandeburie (N-VA).

  1. Vrienden eren Boyd (22) met muurschildering: “Zo blijft hij toch aanwezig op zijn favoriete plek”
    PREMIUM
    Gullegem/Kortrijk

    Vrienden eren Boyd (22) met muurschil­de­ring: “Zo blijft hij toch aanwezig op zijn favoriete plek”

    Vrienden van Boyd Warnez (22) uit Gullegem, die afgelopen weekend onverwacht overleed, hebben aan de sporthal in Gullegem een grote muurschildering voor hem gemaakt. Zijn heengaan raakt vele harten, tot in Kortrijk. Het gemis is erg groot. “Als we afspraken, was dat bijna altijd hier, dit was een beetje zijn tuin”, vertelt Gautran Ghillemyn, die één van Boyd’s beste vrienden was.