Pieter en Tine Eggermont hebben twee jaar geleden samen met hun partners Belinda Debraeve en Stijn Watteyne ‘Duchi Decor’ overgenomen van hun ouders, Katrien Duchi en Marc Eggermont. De zaak is daarmee aan de derde generatie toe.
Volledig scherm
Pieter en Tine Eggermont hebben twee jaar geleden samen met hun partners Belinda Debraeve en Stijn Watteyne ‘Duchi Decor’ overgenomen van hun ouders, Katrien Duchi en Marc Eggermont. De zaak is daarmee aan de derde generatie toe. © Henk Deleu

Duchi Decor krijgt label voor ‘ambacht’

HarelbekeDuchi Decor in Harelbeke, gespecialiseerd in gordijnen, overgordijnen en zonwering, heeft een label beet: van de Federale Overheidsdienst Economie kreeg het ‘de erkenning van ambachtsman/vrouw’. Het label wordt gegeven aan ondernemers die een echte ambacht uit oefenen.

 1. Sp.a wil geen vernieuwing kanaal Bossuit-Kortrijk: “Megalomaan project zonder meerwaarde”
  Kortrijk

  Sp.a wil geen vernieu­wing kanaal Bos­suit-Kort­rijk: “Megalomaan project zonder meerwaarde”

  Sp.a plaatst de vernieuwing van het kanaal Bossuit-Kortrijk op de politieke agenda, met een duidelijk standpunt. “We vragen om het megalomaan project zonder bewezen meerwaarde stop te zetten.” Dat zeggen zeven sp.a’ers: schepenen Bert Herrewyn, Annelies Vandenbussche en Tom Beunens van Kortrijk, Kuurne en Avelgem, burgemeester Alain Top van Harelbeke, gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe uit Poperinge, Vlaams parlementair Maxim Veys uit Kortrijk en Kamer-fractieleider Melissa Depraetere uit Harelbeke. Sp.a wil dat het miljoenenbudget voor het kanaal naar meer verkeersveiligheid op de ring rond Kortrijk gaat.
 2. SAVE-bord waarschuwt dieven en oplichters: hier waken buren over elkaar
  Kortrijk

  SAVE-bord waarschuwt dieven en oplichters: hier waken buren over elkaar

  Wijken in groot-Kortrijk waar al een SAVE-netwerk (Samen Alert Voor Elkaar) actief is - dat zijn er intussen 53 - krijgen van de stad speciale bordjes die de aanwezigheid van zo’n netwerk extra in de verf zetten. De bordjes zijn een aanvulling op de al lang bestaande stickers die veel bewoners aan hun woning of brievenbus hebben gekleefd. “Mensen met slechte bedoelingen zullen nog sneller afgeschrikt worden”, zegt Stefaan Dewulf, coördinator van zo’n SAVE-netwerk.
 1. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers

 2. Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatijden
  Play

  Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatij­den