Alexander Haezebrouck
Volledig scherm
© Alexander Haezebrouck

Diepvriesgroentenbedrijf en zaakvoerder riskeren zware boetes voor milieumisdrijven

Harelbeke / OostrozebekeEen diepvriesgroentenbedrijf uit Bavikhove en de 48-jarige zaakvoerder uit Oostrozebeke riskeren zware boetes voor verschillende milieumisdrijven Zo zou lange tijd vervuild water van het bedrijf afgevloeid zijn naar de Leie.

 1. “Zulke praktijken... waar eindigt dit?”: infomarkt rond planologische ruil in Hulste, maar actiecomité organiseert eigen infostand aan ingang
  harelbeke/hulste

  “Zulke praktijken... waar eindigt dit?”: infomarkt rond planologi­sche ruil in Hulste, maar actieco­mité organi­seert eigen infostand aan ingang

  Vanavond organiseerde de stad een infomarkt over de planologische ruil die het wil doorvoeren in Hulste. Om een bedrijf uitbreidingsmogelijkheden te geven, wil het een lap landbouwgrond inkleuren als industriegrond, en een ander perceel industriegrond in Bavikhove landbouwgrond maken. Buurtbewoners zijn het daar niet mee eens, en ze organiseerden hun eigen infostand buiten, mét frietjes.
 2. KVK-Kapitein Kristof D’Haene brengt basisschool Sint-Paulus bezoekje nadat leerlingen slaagden in enkele uitdagingen
  kortrijk

  KVK-Kapitein Kristof D’Haene brengt basis­school Sint-Pau­lus bezoekje nadat leerlingen slaagden in enkele uitdagin­gen

  De leerlingen van de Kortrijkse basisschool Sint-Paulus kregen vandaag hoog bezoek van Kristof D’Haene, kapitein bij Kv Kortrijk. De voetbalclub daagde de school uit met vijf opdrachten, en de leerlingen brachten ze tot een goed einde. Zo maakten ze een tyfo met de hele school, hielden ze een rood-witte dag, en kwamen ze in de media (check!). Als beloning mogen ze zondag gratis kijken naar de wedstrijd tegen KV Oostende.