Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Deel jouw warmste herinnering aan iemand die er niet meer is

 1. “Grootste pesters staan die week vooraan te dansen”: ’t Biekorfje doet niet mee aan Week tegen Pesten, school past Buddy Methodiek toe
  PREMIUM
  Aalbeke

  “Grootste pesters staan die week vooraan te dansen”: ’t Biekorfje doet niet mee aan Week tegen Pesten, school past Buddy Methodiek toe

  De Vlaamse week tegen pesten komt er weer aan, van 10 tot 18 februari. Dan dragen schoolkinderen gekleurde polsbandjes en duiken de vier stippen op. “Tijdens de pestweek staan de grootste pesters met vier stippen vooraan te juichen. Slachtoffers vinden dit een verschrikkelijke week”, zegt Shirley Rijken Rapp van het Centraal Meldpunt Pesten. In Kortrijk neemt basisschool ’t Biekorfje uit Aalbeke afstand van de week tegen pesten.
 2. Harelbeke Schlagert keert terug naar CC Het Spoor, ook al betekent dat ‘rem’ op aantal feestvierders: “Na deze editie denken we na over onze toekomst”
  harelbeke

  Harelbeke Schlagert keert terug naar CC Het Spoor, ook al betekent dat ‘rem’ op aantal feestvier­ders: “Na deze editie denken we na over onze toekomst”

  Harelbeke Schlagert keert terug naar CC Het Spoor in Harelbeke. Een zaal die eigenlijk te klein is voor de ambities van de organisatie, maar een feesttent opbouwen op de markt zoals de vorige editie, is financieel niet haalbaar. “Na de volgende editie bekijken we waar we ons Schlagerevent de komende jaren willen organiseren”, zegt voorzitter Christophe Rommens.
 3. LEVENSVERHAAL. “Hij trok veertig jaar als ziekendrager naar Lourdes en gaf tot ’s nachts toe bloed aan Rode Kruis”: Afscheid van Jozef Cornette (88)
  PREMIUM
  Kortrijk

  LEVENSVER­HAAL. “Hij trok veertig jaar als ziekendra­ger naar Lourdes en gaf tot ’s nachts toe bloed aan Rode Kruis”: Afscheid van Jozef Cornette (88)

  Jozef Cornette (88) is heengegaan. Rustig ingeslapen, na een kortstondige ziekte. “Pa stond er altijd, ook voor anderen”, zegt dochter Els. “Hij bracht wekelijks bezoekjes aan de rusthuizen in Kortrijk. Om er te praten met mensen die hij kende, zodat ze er zeker niet vereenzaamden.” Familie en vrienden schetsen het levensverhaal van een ondernemer met het hart op de juiste plaats.