Drie keer goud en drie keer zilver, de zes winnende biertjes op een rij
Volledig scherm
Drie keer goud en drie keer zilver, de zes winnende biertjes op een rij © De Brabandere

De Brabandere scoort zes medailles op World Beer Challenge

BavikhoveZes bieren van De Brabandere vallen in de prijzen op de World Beer Challenge. Op een wedstrijd zes verschillende prijzen binnenhalen is uniek voor de familiebrouwerij. De World Beer Challenge is een jaarlijkse bierwedstrijd in Portugal. Een panel proefde drie dagen alle zeshonderd deelnemende bieren uit verschillende continenten, waarna die een score kregen.

 1. Op huizenjacht in Kuurne: “Puur, sfeervol en alles dichtbij.”
  PREMIUM
  Kuurne

  Op huizen­jacht in Kuurne: “Puur, sfeervol en alles dichtbij.”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week trekken we naar Kuurne, samen met Norman Velghe (30) en zijn echtgenote Annelore De Vriese (30) van Vastgoed Norman. Sinds een tweetal jaar hebben ze op de hoek van de Gasthuisstraat en de Generaal Eisenhouwerstraat in Kuurne hun uitvalsbasis. Norman kan op zijn ervaring bij een Kortrijks immokantoor voortborduren en neemt het commerciële voor zijn rekening, Annelore zorgt als notarieel medewerker voor het administratief-juridische luik. “Een perfecte tandem”, zo klinkt het.
 1. “Zware reuma dwingt me om af te haken”: Lensey (40) stopt met Frietlounge Appel, overnemers zijn welkom
  PREMIUM
  Kortrijk

  “Zware reuma dwingt me om af te haken”: Lensey (40) stopt met Frietloun­ge Appel, overnemers zijn welkom

  Lensey Vandendriessche (40) en Gregory Christiaens (42) nemen noodgedwongen definitief afscheid van Frietlounge Appel. De bekende frituur is sinds de herfstvakantie van 2020 dicht. “Ik kan het fysiek niet meer aan, door reuma die steeds erger wordt. Ik heb last van mijn heup en ik kan mijn rechterarm amper optillen. Het is mentaal soms moeilijk, maar ik heb het een plaats kunnen geven. We gaan nu op zoek naar gepassioneerde overnemers. De ligging van Frietlounge Appel is top, in een drukke studentenbuurt”, vertelt Lensey Vandendriessche.