Soraya Vandamme en Benny Vandenbroucke, in Pourquoi Pas. Hun parenclub opent voorlopig nog niet
Volledig scherm
PREMIUM
Soraya Vandamme en Benny Vandenbroucke, in Pourquoi Pas. Hun parenclub opent voorlopig nog niet © Henk Deleu

Coronaregels dwarsbomen opening nieuwe parenclub Pourquoi Pas: “Boven mag bijna alles, in de bar beneden bijna niets, het is absurd”

Harelbeke/KortrijkPourquoi Pas, een nieuwe parenclub in Harelbeke, ontvangt nog geen swingers. De opening is voor onbepaalde tijd uitgesteld. “Boven mag je doen wat je wil, zodra je op een matras ligt. Maar beneden in de bar worden we aan banden gelegd. Het is absurd. We koesterden hoop dat de coronamaatregelen snel zouden versoepelen, maar dat is helaas niet het geval”, zeggen de uit Kortrijk afkomstige uitbaters Benny Vandenbroucke (53) en Soraya Vandamme (41).

 1. Op huizenjacht in Kuurne: “Puur, sfeervol en alles dichtbij.”
  PREMIUM
  Kuurne

  Op huizen­jacht in Kuurne: “Puur, sfeervol en alles dichtbij.”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week trekken we naar Kuurne, samen met Norman Velghe (30) en zijn echtgenote Annelore De Vriese (30) van Vastgoed Norman. Sinds een tweetal jaar hebben ze op de hoek van de Gasthuisstraat en de Generaal Eisenhouwerstraat in Kuurne hun uitvalsbasis. Norman kan op zijn ervaring bij een Kortrijks immokantoor voortborduren en neemt het commerciële voor zijn rekening, Annelore zorgt als notarieel medewerker voor het administratief-juridische luik. “Een perfecte tandem”, zo klinkt het.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Grootste van Benelux hadden ze al, nu krijgt Harelbeke er tweede parenclub bij: “Steeds meer én jongere swingers, dus vraag is groot genoeg”
  PREMIUM
  Harelbeke

  Grootste van Benelux hadden ze al, nu krijgt Harelbeke er tweede parenclub bij: “Steeds meer én jongere swingers, dus vraag is groot genoeg”

  Vanaf 5 augustus versterkt Harelbeke zijn reputatie als mekka voor swingers. De grote parenclub Acanthus krijgt dan concurrentie van Pourquoi Pas, een eerder kleine club met ruimte voor 70 bezoekers. Uitbaters Benny Vandenbroucke (53) en Soraya Vandamme (41), zelf al jaren actief als swingers, vertellen welk cliënteel ze verwachten en waarom ze er zeker van zijn dat hun concept zal aanslaan: “Je wilt toch ook niet elke dag dezelfde soep eten?”