De brandweer was urenlang zoet met het bestrijden van een silobrand bij het vlasverwerkend bedrijf Vanneste in Harelbeke.
Volledig scherm
De brandweer was urenlang zoet met het bestrijden van een silobrand bij het vlasverwerkend bedrijf Vanneste in Harelbeke. © Hans Verbeke

Brandweer urenlang zoet met silobrand bij vlasbedrijf Vanneste

HarelbekeBrandweerlui van verschillende posten bestreden vrijdagavond en -nacht een brand in een silo bij het vlasverwerkend bedrijf Vanneste, in Harelbeke.

 1. Boekhouder na 25 jaar dienst verdacht van gesjoemel: “485.000 euro verdween op zijn rekening.”
  Kortrijk/Moorsele

  Boekhouder na 25 jaar dienst verdacht van gesjoemel: “485.000 euro verdween op zijn rekening.”

  Een 68-jarige man uit Moorsele (Wevelgem) die 25 jaar lang als boekhouder fungeerde bij de Kortrijkse slaapcomfortspecialist International Bedding en Ergodôme wordt verdacht van jarenlang gesjoemel. Volgens het bedrijf en de openbare aanklager verdween in totaal zo’n 485.000 euro op zijn rekening. De man zelf ontkent. “Dat waren vergoedingen die met de oorspronkelijke zaakvoerder waren afgesproken”, klonk het.
 2. Howest-opleiding Built Environment is primeur voor België: “Met stadsbouwers meer ruimte aan natuur geven en verharding terugdringen”
  Kortrijk

  Howest-opleiding Built Environ­ment is primeur voor België: “Met stadsbou­wers meer ruimte aan natuur geven en verharding terugdrin­gen”

  De hogeschool West-Vlaanderen biedt vanaf september 2023 Built Environment aan, uniek in België. “De driejarige innovatieve bacheloropleiding speelt in op de behoefte om verantwoord om te gaan met bebouwde ruimte, hoe en waar die ingepland wordt, welke materialen verantwoord zijn en hoe de verhouding tussen natuur en bebouwde ruimte optimaal geschaald wordt”, licht algemeen Howest-directeur Lode De Geyter de keuze voor de nieuwe bachelor toe.