Het centrum van Harelbeke kreeg een make-over de voorbije jaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Het centrum van Harelbeke kreeg een make-over de voorbije jaren. © Henk Deleu

BELOOFD IS BELOOFD. Is er na het nieuwe Harelbeke Zuid en het vernieuwde Marktplein nog geld over voor het ambitieuze vrijetijdsproject 2035? En is de nieuwe vrijetijdssite in Bavikhove nog voor deze legislatuur?

harelbekeDe bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren tien beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Harelbeke, waar het schepencollege de legislatuur startte met een ‘onsympathieke’ belastingsverhoging. De burger zou er veel voor terug krijgen, zo werd beloofd. Het Martkplein is klaar, net als de industriezone Harelbeke-Zuid. Maar wat met de nieuwe vrijetijdssite in Bavikhove? En wordt er voor eind 2024 nog iets gerealiseerd op de site De Mol?

  1. LEVENSVERHAAL. Politica Frieda Van Themsche (67) overleden na val: “Om allemansvriend te zijn, was haar mening te uitgesproken. Maar iedereen kreeg respect”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Politica Frieda Van Themsche (67) overleden na val: “Om allemans­vriend te zijn, was haar mening te uitgespro­ken. Maar iedereen kreeg respect”

    Frieda Van Themsche, voormalig volksvertegenwoordiger, provincieraadslid en gemeenteraadslid voor Vlaams Blok en later Vlaams Belang, is op 67-jarige leeftijd overleden nadat ze slecht ten val kwam. “Frieda was een echte flamingante. Ze weigerde eens de eed af te leggen, omdat daarin een verwijzing naar België zat”, zegt burgemeester Alain Top (Vooruit). “En toch mocht andermans mening er ook zijn.” Het verhaal van een vrouw die twee wel érg zwarte dagen heeft gekend.
    Harelbeke