Een volledig perceel ging in de vlammen op.
Volledig scherm
Een volledig perceel ging in de vlammen op. © LSI

Afvalbrand bij ex-bokser in Hulste loopt uit de hand, boomgaard en eigen woning nipt gespaard

Op de Potteriehoek in Hulste (Harelbeke) is dinsdagnamiddag een afvalbrand uit de hand gelopen. Door de wind verspreidde de beperkte afvalbrand zich als een lopend vuurtje. Een volledig perceel weide en gras brandde af.

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Nieuwe trajectcontrole na vier maanden nog niet operationeel: “Het is enorm frustrerend”
  Marke/Lauwe

  Nieuwe trajectcon­tro­le na vier maanden nog niet operatio­neel: “Het is enorm frustre­rend”

  Sinds december 2020 is een nieuwe trajectcontrole in Marke geïnstalleerd. Vier maanden later zijn de camera’s met nummerplaatherkenning (ANPR) in de Rekkemsestraat nog altijd niet operationeel omdat de aansluiting op een ANPR-platform van de federale politie lang op zich laat wachten. Het verhaal doet denken aan de trajectcontrole in de Doornikserijksweg (N50) tussen Bellegem en Kooigem, waar het twee jaar duurde voor de camera’s operationeel waren. “Het is enorm frustrerend”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit).
 3. Kortrijk zet in op bloemenweides en vraagt inwoners mee te doen: “Maai tot eind mei het gras niet”
  Kortrijk

  Kortrijk zet in op bloemenwei­des en vraagt inwoners mee te doen: “Maai tot eind mei het gras niet”

  Kortrijk krijgt 1.600 vierkante meter nieuwe bloemenweides, zoals in het Guldenbergplantsoen. Daar ruimde dorre dolomiet plaats voor een biodivers gras-kruidenmengsel en meerjarige bloemen, tussen de bomen. Er komen binnenkort ook kruiden en bloemen in de heropgefriste Tuinen Messeyne en in het Begijnhofpark. De stad stimuleert de Kortrijkzanen om mee te doen en vraagt het gras tot eind mei niet te maaien.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen