Gudrun Descamps (40) en Kristof Desmet (41) bij hun waterzuiveringsinstallatie.
Volledig scherm
Gudrun Descamps (40) en Kristof Desmet (41) bij hun waterzuiveringsinstallatie. © Alexander Haezebrouck

Afgelegen boerderij in Stasegem maakt regenwater drinkbaar, dankzij proefproject Watergroep: “Een zegen voor wie niet aangesloten is op het net”

StasegemDe Watergroep onderzoekt nieuwe methodes om van regenwater drinkwater te maken. Op de boerderij van Kristof Desmet (41) en Gudrun Descamps (40) in Harelbeke die tot nu toe afhankelijk waren van bodemwater, staat nu een waterzuiveringsinstallatie. “Voor mensen zoals wij die niet aangesloten zijn op het drinkwaterleidingnet is dit een zegen”, vertellen Kristof en Gudrun.

 1. Nieuwkomers duwen culinair niveau Mandelstreek de hoogte in: Gastrobar VONK, CRKL en Bistro Chez Jacques debuteren in Gault&Millau
  PREMIUM
  Roeselare/Izegem/Zwevezele/Lichtervelde/Ruiselede/Gits

  Nieuwko­mers duwen culinair niveau Man­delstreek de hoogte in: Gastrobar VONK, CRKL en Bistro Chez Jacques debuteren in Gault&Millau

  Drie restaurants uit de Mandelstreek duiken voor het eerst op in de nagelnieuwe gastronomische Gault&Millau Gids 2021. Meest opmerkelijke intrede is die van de gloednieuwe Izegemse Gastrobar Vonk die door de coronamaatregelen vier weken na de opening al opnieuw moest sluiten. Andere nieuwkomers zijn de Roeselaarse restaurants CRKL en Bistro Chez Jacques.
 1. Lize Feryn duikt onder in sm-kelder bij 'Club Flo'
  Play

  Lize Feryn duikt onder in sm-kelder bij 'Club Flo'

 2. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered