Maandag zijn voor het eerst sinds oktober opnieuw alle personeelsleden aan de slag. “Echt haasten wordt het niet, want we waren goed voorbereid”, zegt Stijn Vermoere van brouwerij De Brabandere. “Het wordt eerder ‘gezellig druk.’“ En daar is zijn collega Marcia Benradia heel erg blij mee. Zij zat maandenlang werkloos thuis.
Volledig scherm
Maandag zijn voor het eerst sinds oktober opnieuw alle personeelsleden aan de slag. “Echt haasten wordt het niet, want we waren goed voorbereid”, zegt Stijn Vermoere van brouwerij De Brabandere. “Het wordt eerder ‘gezellig druk.’“ En daar is zijn collega Marcia Benradia heel erg blij mee. Zij zat maandenlang werkloos thuis. © Henk Deleu

8 mei mogen terrassen weer open, en daar zijn de brouwerijen heel blij mee: ‘Voor het eerst opnieuw al onze mensen aan de slag’

Bellegem/BavikhoveDat de horeca op 8 mei deels terug open kan, betekent goed nieuws voor de brouwerijen. Zowel in brouwerij Omer Vander Ghinste uit Bellegem als brouwerij De Brabandere in Bavikhove zijn vanaf morgen zo goed als alle werknemers terug aan de slag, voor het eerst sinds de start van de lockdown in oktober.

 1. Legendarisch volkscafé De Sportwereld zwaait na totaalrenovatie net zaterdag deuren open: “Je snuift hier de sfeer van de jaren ’30 op”
  Bellegem

  Legenda­risch volkscafé De Sportwe­reld zwaait na totaalreno­va­tie net zaterdag deuren open: “Je snuift hier de sfeer van de jaren ’30 op”

  Net zaterdag heropent (het terras van) volkscafé De Sportwereld in Bellegem, na een ingrijpende renovatie die ruim een jaar duurde. Het authentieke biercafé, ruim honderd jaar jong, is één van de oudste cafés van de in 1892 geopende brouwerij Omer Vander Ghinste. “We willen met De Sportwereld ook de andere horecazaken in het centrum versterken, Bellegem kan zo het dorp van Omer worden”, zegt Jasper Stragier, eventverantwoordelijke van de brouwerij. Al het nieuws over de (her)opening van de terrassen in de Leiestreek kan je hier lezen.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”