De rechtbank in Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank in Kortrijk. © Alexander Haezebrouck

60 uur werkstraf voor man (48) die stiekem stiefdochter filmt in badkamer

HarelbekeEen 48-jarige man uit Harelbeke is veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur nadat hij stiekem zijn stiefdochter filmde in de badkamer. Hij verborg zijn gsm in de wasmand. “Ik wilde bewijzen dat ze naaktfoto’s nam van zichzelf”, zei de man tegen de rechter.

 1. Sportles van Miss West-Vlaanderen-kandidate Louise (21) brengt 300 euro tegen kinderarmoede op
  Kortrijk

  Sportles van Miss West-Vlaanderen-kandidate Louise (21) brengt 300 euro tegen kinderar­moe­de op

  Louise Nulens (21) uit Heule, finaliste van Miss West-Vlaanderen, leidde woensdagavond een gratis sportles onder de Ronde van Vlaanderenbrug in Kortrijk in goeie banen. Haar initiatief lokte zo’n zestig deelnemers. Die mochten zonder verplichting een vrij te bepalen bedrag aan Pelicano, een stichting tegen kinderarmoede, schenken. “Het was een superleuke en geslaagde editie, er is 300 euro ingezameld, waarvoor dank”, vertelt Louise Nulens.
 2. Coronaregels dwarsbomen opening nieuwe parenclub Pourquoi Pas: “Boven mag bijna alles, in de bar beneden bijna niets, het is absurd”
  PREMIUM
  Harelbeke/Kortrijk

  Coronare­gels dwarsbomen opening nieuwe parenclub Pourquoi Pas: “Boven mag bijna alles, in de bar beneden bijna niets, het is absurd”

  Pourquoi Pas, een nieuwe parenclub in Harelbeke, ontvangt nog geen swingers. De opening is voor onbepaalde tijd uitgesteld. “Boven mag je doen wat je wil, zodra je op een matras ligt. Maar beneden in de bar worden we aan banden gelegd. Het is absurd. We koesterden hoop dat de coronamaatregelen snel zouden versoepelen, maar dat is helaas niet het geval”, zeggen de uit Kortrijk afkomstige uitbaters Benny Vandenbroucke (53) en Soraya Vandamme (41).
 1. Bernard (69!) stopt als brandweerman: “Die keer in Acanthus voelden we ons de verrassingsact in een striptent”
  PREMIUM
  Lendelede

  Bernard (69!) stopt als brandweer­man: “Die keer in Acanthus voelden we ons de verras­sings­act in een striptent”

  De oudste brandweerman van de hulpverleningszone Fluvia (Kortrijk en omgeving) hangt zijn helm aan de haak. Bernard Demets is 69 en had er eigenlijk graag nog een jaar bij gedaan. “Mijn houdbaarheidsdatum is nog goed”, zegt de kwieke Lendeledenaar. “Maar anderzijds snap ik dat ergens een grens moet getrokken worden. Of ik het zal missen? Sowieso. Maar wel minder dan de wekelijkse frietjesmaaltijd met de hele familie die we door corona nu al anderhalf jaar moeten missen.”