Ondernemer Philip Vlieghe staat officieel ingeschreven in Monaco.
Volledig scherm
PREMIUM
Ondernemer Philip Vlieghe staat officieel ingeschreven in Monaco. © ThinkStock

“19 miljoen euro achterover geslagen met onbewoond stulpje in Monaco”: West-Vlaamse ondernemer (58) veroordeeld voor grootschalige fiscale fraude

Harelbeke/KnokkeOfficieel stond hij ingeschreven in een studio in het mondaine Monaco, maar volgens een Brugse rechter woonde hij in werkelijkheid in Harelbeke. De West-Vlaamse houtmagnaat Philip Vlieghe (58) zou op die manier jarenlang de Belgische fiscus hebben opgelicht. Hij werd onlangs veroordeeld tot een fikse celstraf en verbeurdverklaring van 19,3 miljoen euro, maar ging intussen in beroep. “Dit is een regelrechte wraakactie van mijn ex-vriendin”, reageert hij vanuit Monaco.

  1. Kortrijk rekent op één miljoen euro jaaropbrengst via GAS-boetes voor kleine snelheidsinbreuken: “Er wordt nog altijd te vaak te snel gereden”
    PREMIUM
    Kortrijk

    Kortrijk rekent op één miljoen euro jaarop­brengst via GAS-boe­tes voor kleine snelheids­in­breu­ken: “Er wordt nog altijd te vaak te snel gereden”

    Kortrijk rekent in 2024 op een netto jaaropbrengst tot één miljoen euro, voor kleine snelheidsovertredingen die voortaan zelf via GAS-boetes afgehandeld mogen worden. Het gaat niet over extra flitscontroles, de stad zet er een bestaande trajectcontrole en twee snelheidscamera’s voor in. “Ook een GAS-boete voor te snel rijden in een zone 30 of 50 is altijd terecht. Burgers kunnen die ontwijken door zich aan de regels te houden”, zegt burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester).