1. Oproep tot rellen in stationsbuurt Kortrijk na achtste finale Marokko vanavond: “We zullen niet twijfelen om amokmakers op te pakken”
  Kortrijk

  Oproep tot rellen in stations­buurt Kortrijk na achtste finale Marokko vanavond: “We zullen niet twijfelen om amokmakers op te pakken”

  Op de (ondertussen weggehaalde) Instagrampagina kortrijk.rwinaaa circuleerde maandagavond een oproep om op dinsdag 6 december na de achtste finale Marokko-Spanje vanaf 18 uur keet te schoppen in de stationsbuurt in Kortrijk. Er liep ook op Snapchat een oproep om te rellen in de stationsbuurt. De lokale politie is op de hoogte. Er zal een verhoogd toezicht zijn.
 1. Assisenjury in Brussel voor maanden vertrokken, ex-jurylid wenst hen veel sterkte: "Er staan die mensen zware tijden te wachten”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Assisenju­ry in Brussel voor maanden vertrokken, ex-jurylid wenst hen veel sterkte: "Er staan die mensen zware tijden te wachten”

  In Brussel is het terreurproces maandagmorgen van start gegaan. En dat betekent ook dat de juryleden voor zes of negen maanden vertrokken zijn. En dat vergt uiteraard heel wat van de gezworenen. We vroegen een ex-jurylid hoe zoiets in z’n werk gaat. “Een week was al zwaar. Ik kan me niet voorstellen dat je daar maanden moet zitten”, klinkt het.

Populair in HLN+ REGIO

 1. 3.804 Kortrijkzanen hebben beslist: vanaf 2023 boetes tot 100 euro voor sluikstort klein afval en strenger toezicht op onkruid op voetpaden
  Kortrijk

  3.804 Kortrijkza­nen hebben beslist: vanaf 2023 boetes tot 100 euro voor sluikstort klein afval en strenger toezicht op onkruid op voetpaden

  Er liep vorige week onder impuls van burgermoeder Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) een digitaal referendum in Kortrijk, met als rode draad of er al dan niet meer actie nodig is voor een nog nettere stad. “Dat blijkt het geval te zijn. Een duidelijke meerderheid kiest voor hogere boetes en strenger toezicht”, zegt Ruth Vandenberghe.
 1. REPORTAGE. Stichter ‘Kurre’ geniet 35 jaar na opening ‘den Buga’ van reünie met stamgasten van weleer: “Door ons is meter bier ingeburgerd”
  PREMIUM
  Kortrijk

  REPORTAGE. Stichter ‘Kurre’ geniet 35 jaar na opening ‘den Buga’ van reünie met stamgasten van weleer: “Door ons is meter bier ingebur­gerd”

  Uitzonderlijk: geen jongeren in de meerderheid afgelopen zondag in Café 56. 35 jaar na de opening van gewezen Bugatti’s, was er een reünie met 180 stamgasten van toen. Stichter Kurt ‘Kurre’ Houthoofdt (55) en zijn vrouw Caroline Deserranno (53) zakten er speciaal vanuit Zuid-Frankrijk naar Kortrijk voor af. “’Kurre’ was als een vader voor ons. Wie in de problemen zat, hielp hij altijd”, klinkt het in koor bij de klanten van destijds.