De Python, een van de spectaculairste attracties van het Nederlandse pretpark, keert in vernieuwde versie terug.
Volledig scherm
De Python, een van de spectaculairste attracties van het Nederlandse pretpark, keert in vernieuwde versie terug. © Efteling

"Zo'n achtbaan mogen bouwen: gewéldig"

HAMONT-ACHELDe allernieuwste achtbaan in de Efteling opent dit voorjaar. Het gaat om de vernieuwde versie van de Python, die na 36 jaar trouwe dienst toe is aan vervanging. Hiervoor rekende het Nederlandse pretpark op het bedrijf CSM uit Hamont. "Het spreekt uiteraard tot de verbeelding om te mogen meewerken aan zo'n achtbaan", vertellen Ronny Loos en Niko Briers van CSM.

 1. Ziekenhuis Noorderhart verwelkomt vernieuwde afdeling materniteit: “We wilden de hechting tussen moeder en kind bevorderen”

  Ziekenhuis Noorder­hart verwelkomt vernieuwde afdeling materni­teit: “We wilden de hechting tussen moeder en kind bevorderen”

  Vier koalakamers, co-sleepers voor de pasgeborenen en een volledige make-over. Dat is wat nieuwe ouders mogen verwachten op de vernieuwde afdeling materniteit van Noorderhart. De werken namen anderhalf jaar in beslag en kenden een kostenplaatje van 2,3 miljoen euro. “Met deze vernieuwingen bieden we jonge gezinnen zoveel mogelijk comfort tijdens een van de belangrijkste fases in hun leven”, klinkt het.
  Pelt
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.