Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © Gemeente Retie

Werken aan Lozenweg en Stationsstraat worden uitgesteld tot 18 oktober

Hamont-AchelDe werken aan de Lozenweg en de Stationsstraat voor nieuwe fietssuggestiestroken in Hamont-Achel zullen worden uitgesteld tot maandag 18 oktober. 

 1. Gert Van Walle (Achel) na het Europese debuut in Teruel: “Er is nog niks verloren, Teruel zal verschieten in de Koekoek”
  Volleybal Challenge Cup

  Gert Van Walle (Achel) na het Europese debuut in Teruel: “Er is nog niks verloren, Teruel zal verschie­ten in de Koekoek”

  Tectum Achel heeft zijn debuut in de Europese competitie niet gemist. De Noord-Limburgers verloren met 3-1 bij de Spaanse topper Teruel, maar de Achelaren gingen allerminst onderuit. Meer zelfs: Tectum won de eerste set, maar daardoor schrokken de Spanjaarden wakker. “Dat hadden ze duidelijk niet verwacht”, reageert Gert Van Walle. “Daarna werd het moeilijk, maar we zijn allerminst uitgeteld. Meer zelfs: Teruel zal volgende week verschieten in de Koekoek.”
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.