themabeeld
Volledig scherm
themabeeld © Mine Dalemans

Perron in Hamont wordt verhoogd

 1. Nieuwe locatie voor maïsdoolhof in Peer
  Peer

  Nieuwe locatie voor maïsdool­hof in Peer

  Dit jaar kan je opnieuw verdwalen in het Peerse maïsdoolhof. Dat is wel verhuisd naar de Bomerstraat in Peer-centrum. Ga op ontdekkingstocht in het groen, vind de juiste weg en leer ondertussen alles over veilig landbouwverkeer. Voor de kleinsten is er een zandbak. Bij het doolhof ontdek je boerderijdieren zoals varkentjes, konijntjes, kippen, cavia’s... die je kan aaien en knuffelen. Bovendien kan je er springen op een trampoline, slingeren aan een touw, op een echte tractor zitten, een megastroberg beklimmen en op de fiets een crossparcourtje met echte zandbergen afleggen. Er is ook een gezellig, deels overdekt terras. Net zoals andere jaren kan je dit jaar meedoen aan een wedstrijd. Als jij exact raadt hoeveel de koeien samen wegen op 31 augustus 2021, dan maak je kans op mooie prijzen. Meer info vind je via de Facebookpagina Maïsdoolhof Peer.
 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Neerpeltse Watersportclub blijft nacht op om prestaties van ‘hun’ kajakkers te volgen: “De fierheid overheerst!”
  PREMIUM
  Pelt

  Neerpeltse Watersport­club blijft nacht op om prestaties van ‘hun’ kajakkers te volgen: “De fierheid overheerst!”

  Neerpelt en kajak, het is een onvervalst liefdesverhaal. Al jaren levert de Neerpeltse Watersport Club olympiërs bij de vleet en dit jaar trokken maar liefst drie gezanten naar Tokio. Een honderdtal liefhebbers kwamen dan ook in het holst van de nacht van maandag op dinsdag samen aan de clubgebouwen om de prestaties van Artuur en Hermien Peters en Lize Broekx live te volgen. “We zijn vereerd om te zien dat iedereen zo meeleeft met de kajakkers”, vertellen Erik (61) en Heidi (54), de ouders van Lize.
 3. Meetapparatuur van HITA verdwenen
  Lommel

  Meetappara­tuur van HITA verdwenen

  Eind juli deed HITA nv onderzoek naar aardwarmte op Maatheide, in Werkplaatsen en op Heeserbergen. HITA – IJslands voor warmte – is een jong en ambitieus bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van diepe geothermie. Voor het onderzoek werden trilwagens en ongeveer 3.300 meettoestellen gebruikt. Van die oranje meettoestellen werd een groot aantal niet teruggevonden. Dat laat de politie van Lommel weten. Die toestellen bevatten belangrijke data voor het onderzoek en hebben geen waarde voor de vinder. Daarom roept HITA op om gevonden meettoestellen binnen te brengen bij de politie of rechtstreeks contact op te nemen met HITA nv via het nummer 014/57.00.21.