Eén van de fietsherstelzuilen
Volledig scherm
Eén van de fietsherstelzuilen © Stad Hamont-Achel

Negen fietsherstelzuilen geplaatst in Hamont-Achel

Hamont-AchelDe stad Hamont-Achel heeft op negen verschillende locaties een fietsherstelzuil geplaatst. Tijdens een fietstochtje kan er immers altijd iets mislopen en bij zo'n fietsherstelzuil vind je het nodige gereedschap, een universele pomp en een ophangsysteem voor jouw fiets. 

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefactuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen
  REGIO

  IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefac­tuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Wordt het OCMW in uw gemeente stilaan overspoeld door mensen die financiële hulp komen vragen? Is er nog geld over om een ijspiste aan te leggen? Met hoeveel graden draait het lokaal bestuur de thermostaat naar beneden? Gaat de straatverlichting straks uit? En bestaan er 'onbekende’ energiepremies waar u recht op heeft in uw gemeente? Op die en nog andere vragen zochten wij een antwoord bij 290 gemeenten in onze Grote Energierondvraag.
 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 2. Medewerkers en bewoners van wzc Sint-Jozef tekenen ‘sollicitatiebrief’ voor opvolger van directeur
  Pelt

  Medewer­kers en bewoners van wzc Sint-Jo­zef tekenen ‘sollicita­tie­brief’ voor opvolger van directeur

  Na 32 jaar krijgt wzc Sint-Jozef een nieuwe directeur. Omdat de medewerkers en bewoners graag inspraak willen krijgen in die keuze, ondertekenden ze samen een symbolische sollicitatiebrief. “We hebben al die jaren samen een heel mooi verhaal geschreven met directeur Jos Claes. We hopen dat die fijne samenwerking ook met onze nieuwe directeur behouden blijft”, zegt initiatiefnemer Leen Plessers.
  Pelt