Harald Pinxten speelt na een loopbaan bij onder meer Antwerp bij Hamont 99.
Volledig scherm
Harald Pinxten speelt na een loopbaan bij onder meer Antwerp bij Hamont 99. © Dick Demey

Harald Pinxten (KFC Hamont 99) is nog lang niet uitgekeken op het voetbal

Tweede provinciale ABijna 25 jaar nadat Harald Pinxten (43) vanuit de jeugd van Lommel SK doorstootte naar de hoofdmacht, begint hij aan zijn tweede seizoen bij KFC Hamont 99. “31 jaar geleden trok ik van de Hamontse jeugdploegen naar Lommel. Pas vorig seizoen keerde ik terug naar de heimat. Nog altijd met ambitie, hoor. Ik voel de jaren voorlopig nog niet. Ouwe? Ja, dat durven ze al eens te roepen”, lacht Harald Pinxten.

 1. Onderhoudswerken vanaf Orchideeënlaan
  Hamont-Achel

  Onderhouds­wer­ken vanaf Orchideeën­laan

  Vanaf deze week vinden er onderhoudswerken plaats aan enkele wegen in Hamont-Achel. De aannemer gaat deze week van start in de Orchideeënlaan waarbij de weg tussen het nieuwe brugje over de Warmbeek en de Militaire Dijk volledig wordt gerenoveerd. De weg zal daarom ongeveer een week afgesloten zijn voor alle verkeer. Er is een omleiding voorzien. Na de werken in de Orchideeënlaan wordt in de Ruiterstraat een groot deel van het asfalt vernieuwd. In de weken daarop volgen asfaltwerken aan de Lillerdijk en een stukje van de Hees. Ook die werken zullen elk ongeveer een week duren en kunnen elkaar een stukje overlappen. Deze wegeniswerken zijn afhankelijk van het weer.
 2. De coronacijfers in Hamont-Achel van donderdag 15 oktober

  De coronacij­fers in Ha­mont-Achel van donderdag 15 oktober

  In Hamont-Achel zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 38 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Hamont-Achel komt dat getal nu op 266 te liggen. Hamont-Achel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Stijging van aantal besmettingen in Hamont-Achel op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Ha­mont-Achel op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Hamont-Achel, op één dag 9 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 8. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 67. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Hamont-Achel op 469 te liggen. Omdat Hamont-Achel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Ook najaarseditie van Repair Café geannuleerd
  Hamont-Achel

  Ook najaarsedi­tie van Repair Café geannu­leerd

  Het Repair Café, waarbij je jouw kapotte spullen volledig gratis kan laten herstellen, gaat normaal twee keer per jaar door. Door de coronacrisis kon de voorjaarseditie in maart al niet doorgaan. Nu het aantal besmettingen opnieuw sterk toeneemt, wordt ook de najaarseditie van 23 oktober afgelast. Het Repair Café zou normaal doorgaan in het Michielshof op vrijdag 23 oktober 2020 tussen 18 en 21 uur. Hoewel dat in coronaveilige omstandigheden zou verlopen, wordt de activiteit toch afgelast. Dit uit voorzorg voor de vrijwilligers die tot een risicogroep behoren. Er is nog geen zicht op een volgende editie.
 3. Gemeenteraad verloopt via Zoom
  Hamont-Achel

  Gemeente­raad verloopt via Zoom

  Op donderdag 22 oktober om 20 uur is het naar goede gewoonte gemeenteraad. Hoewel de zitting normaal doorging in het Michielshof, werd er vanwege de verstrengde maatregelen gekozen voor een gemeenteraad via Zoom. De gemeenteraadsleden zullen via die clouddienst, waarmee men virtuele bijeenkomsten kan organiseren, online deelnemen. Burgers die geïnteresseerd zijn om de gemeenteraad online bij te wonen, kunnen daarvoor een login bekomen. Zij dienen daarvoor uiterlijk woensdagavond 21 oktober een e-mail te sturen naar algemeendirecteur@hamont-achel.be. Net voor aanvang van de zitting ontvangen zij via e-mail een uitnodiging om deel te nemen.