Grensovergang in de Schootstraat Hamont
Volledig scherm
Grensovergang in de Schootstraat Hamont © Mine Dalemans

Hamont-Achel sluit de grenzen: politie voert controles uit op grote wegen

Nadat er reeds een verbod op niet-essentiële verplaatsingen naar het buitenland werd opgelegd, werden dit weekend de grenzen afgezet. Dat gebeurde ook in Hamont-Achel, waar enkel de Sint-Odilialaan (Achel) en de Keunenlaan (Hamont) geopend blijven voor essentiële verplaatsingen. Op die wegen is er controle van de politie.

 1. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.
 2. Burenkijkdag en jobdag bij Airbase Kleine-Brogel
  Kleine-Brogel

  Burenkijk­dag en jobdag bij Airbase Klei­ne-Bro­gel

  Op vrijdag 9 september gaat de Burenkijkdag 2022 door aan Airbase Kleine-Brogel. Hiermee wilt de airbase de mensen danken voor het begrip en vertrouwen doorheen de jaren en hen een unieke blik achter de schermen bieden. Ook de jobdag vindt op deze datum plaats. Mensen kunnen dan kennismaken met een 70-tal verschillende functies binnen de organisatie. Ze kunnen daarbij een gesprek aanknopen met een brandweerman, piloot, technieker of ontmijner. Het event wordt aangevuld met een vleugje muziek, grond- en luchtdemo’s en een leuke sfeer. Tickets vind je op de website van de Airbase.
 1. TERRASTIP. Mi Cocina in Hasselt: “Waar je geniet van cocktails én Latijns-Amerikaanse streetfood met een twist”
  PREMIUM
  Hasselt

  TERRASTIP. Mi Cocina in Hasselt: “Waar je geniet van cocktails én La­tijns-Amerikaan­se streetfood met een twist”

  Zonnekloppers die deze vakantie graag nieuwe terrasjes in de buurt ontdekken, kunnen voortaan bij ‘Mi Cocina’ terecht in het Hasseltse Kapermolenpark. Uitbater Jente Wellens (24) brengt daar een gloednieuw concept naar de Hasselaar, inclusief mooi gepresenteerde cocktails én Latijns-Amerikaanse streetfood in een hip jasje. Wij proefden alvast met plezier.